Provjerite kako odabrati cipele prema obliku vaše figure


Pješčani sat, stupac, jabuka, kruška, obrnuti trokut ... Svi tipovi ženske figure su lijepi! Bez obzira imate li senzualne bokove, atletska ramena ili savršeno atletske obline, svakako želite izgledati privlačno. Jedan od provjerenih načina da naglasite adute svoje figure je pravi odabir cipela. Provjerite kako postići WOW efekt!

Jedna stvar koja će vam pomoći sakriti svoje nedostatke i naglasiti prednosti vaše figure

Pitate se kako naglasiti adute svoje figure, a u isto vrijeme sakriti njezine nesavršenosti? Jedino što vam treba su… pravilno odabrane cipele! Oni su ono što će vam pomoći da postignete željeni WOW efekt, da izgledate sjajno bez obzira imate li tijelo u obliku pješčanog sata, jabuke ili kruške. 

Pročitajte naš vodič u kojem smo analizirali svaki slučaj zasebno i predložili provjerena rješenja uz koja ćete se uvijek osjećati samouvjereno. Započnimo!

Cipele u obliku pješčanog sata

Uzak struk, bujne grudi i bokovi odlika su svakog pješčanog sata. Kako biste istaknuli svoje božanstvene oblike, odaberite otvorene cipele koje će vam dati još više seksipila. 

Izbjegavajte tešku obuću koja može narušiti proporcije vašeg tijela. Ako tražite udoban par ležernih cipela, odlučite se za niske cipele inspirirane muškarcima koje možete nositi čak i uz uske haljine. I balerinke će za svaki pješčani sat ispasti pun pogodak. 

Izbjegavajte tanke potpetice zbog kojih bi vaše noge mogle izgledati krupnije nego što doista jesu. Vaše će oblike uravnotežiti npr. klinovi ili stupići.

Cipele za obrnuti trokut

Imate relativno široka ramena, au isto vrijeme skladne, vitke noge? Ti si tipičan obrnuti trokut! Platforme i razni tipovi masivnih potplata stvoreni su za žene ovakvog oblika tijela i stvaraju savršenu protutežu masivnim ramenima. 

Teža obuća savršeno će vam pomoći da uravnotežite proporcije tijela. Odaberite cipele s okruglim ili četvrtastim vrhovima koji će prirodno skrenuti pozornost na prednosti vaše figure. 

Balerinke će savršeno upotpuniti vaše vitke noge. Također svakodnevno nosite natikače ili tenisice. U hladnim danima odaberite gležnjače s blok petom u intrigantnoj boji ili pak klasične Chelsea čizme.

Samo naprijed i odaberite hrabre boje i visoke pete koje će uravnotežiti vaš gornji dio tijela. Što kažete na udobne stupove ili udobne klinove? U ovim cipelama bez problema možete provesti cijeli dan na nogama, a uz to ćete uravnotežiti proporcije svoje figure.

Cipele za jabuku

Kako biste skrenuli pozornost s trbuščića, odlučite se za upečatljive štikle koje će naglasiti vaše vitke noge. Intrigantni detalji, energične boje i originalni ukrasi oko gležnja hit su za svaku ženu sa siluetom jabuke.

Izbjegavajte cipele sa zaobljenim vrhom i cipele s platformom koje vam se mogu činiti preteškima. Umjesto toga, odlučite se za špicaste prste, okomite ukrase i boje koje odgovaraju onome što trenutno imate na nogama. Uz jabuke su savršene i baletanke sa špicastim završetkom.

Cipele za krušku

Puni bokovi, relativno široka bedra i čvrsti listovi odlika su krušaka. Kako biste vratili ravnotežu između donjeg i gornjeg dijela tijela, odaberite cipele s visokom petom. Visoke sandale s otvorenim prstima odlično će pristajati. Provjereno rješenje bit će i nošenje cipela sa špicastim vrhom koje će pristajati i na dnevnoj bazi i na većim događanjima.

Odaberite neutralne boje ili uskladite boju cipela s bojom donjeg odjevnog predmeta - hlača, tajica ili tajica. Za otvorene noge odaberite bež cipele. Tako ćete optički izdužiti noge i stanjiti bokove. 

Pripazite na zaobljene balerinke i izbjegavajte čizme s vezama, gladijatorice i uske čizme do koljena. Inače ćete dodatno obratiti pozornost na nedostatke svoje figure.

Cipele za kolonu

Je li vaša figura atletska? Karakterizira vas jednostavna građa i mali struk? Vi ste vjerojatno tipična kolumna.

Upotpunite svoju ravnu siluetu klasičnim salonkama. Birajte zaobljene ili bademaste komade nosa koji će vas učiniti ženstvenim. S druge strane, elegantni šiljci pomoći će vam da izdužite figuru. Cipele koje se kopčaju oko gležnja ili čizme koje završavaju na ovoj visini također će odlično funkcionirati.

Izbjegavajte teške cipele. Balerinke, klasične tenisice i tenisice bit će savršene za rubriku, pomoći će vam da istaknete svoje atletske oblike. Birajte neutralne nijanse zahvaljujući kojima ćete optički produžiti svoje skladne noge.

Postignite ravnotežu

Neke žene nisu svjesne važnosti cipela za njihov izgled. Pravilno uklopljene, ne samo da mogu obogatiti outfit, već i pomoći u postizanju proporcionalnog izgleda, ističući prednosti figure i prikrivajući njezine nedostatke. 

Ako želite da vaša silueta izgleda skladno, vrijedi odabrati cipele koje će nadopuniti vaš tip tijela. Nadamo se da je naš vodič razjasnio vaše nedoumice u vezi s tim i pomogao vam da donesete pravu odluku.