Papuče za predškolce - pet savjeta za odabir obuće za mlado stopalo


Odabir prave obuće za predškolce pravi je izazov! Dječje stopalo raste pa se ne smije deformirati pogrešno odabranim cipelama, no što to doista znači? O tome danas na našem blogu.

Odabir prave obuće za predškolce pravi je izazov! Dječje stopalo raste pa se ne smije deformirati pogrešno odabranim cipelama, no što to doista znači? O tome danas na našem blogu.

Veličina

Počnimo s činjenicom da bi dječja obuća trebala biti malo duža od djetetove nožice. Malo razmislite - mislimo maksimalno centimetar! Dječje stopalo raste, ali ne kupujte prevelike cipele jer će se noga mališana u njemu pomicati - i stoga vrlo blizu ozljeda.

Najbolje je provjeriti je li veličina cipele primjerena stavljanjem cipele na stopalo - mali bi trebao stajati u cipeli. Veliki prst ne smije dodirivati ​​kraj cipele - ako jest, znači da je cipela prevelika. Pravilnu veličinu najbolje je provjeriti u cipelama s otvorenim prstima. Međutim, vrijedi zapamtiti da se veličine različitih tvrtki mogu međusobno razlikovati.

Dječake papuče Ren Ali 112 plave bove

Jedini

Jedna od najvažnijih stvari koja nas vodi pri odabiru obuće za malu djecu je potplat. Trebao bi biti fleksibilan kako ne bi ometao prirodno kretanje stopala. Vrijedi provjeriti je li potplat prekriven neklizajućim slojem, zahvaljujući kojem će mališana moći slobodno trčati po ravnim i relativno skliskim površinama. Jedan od materijala koji ortopedi preporučuju za potplate je termo-guma. Ovaj mekani materijal pruža dobro prianjanje, ali i veliku fleksibilnost. Možete ga pronaći kod proizvođača vodećih marki - preporučujemo provjeru, na primjer, dječje obuće Befado.

Dječački papuči automobil Befado 110p271

Kopča

Predškolci su već uvelike neovisni, ali svakako je vrijedno držati jednostavno pričvršćivanje, na primjer s čičkom ili zasunom. Takva je kopča jaka, a u isto vrijeme dijete će moći pokušati staviti i pričvrstiti cipele. Odgovarajuće pričvršćivanje može se, među ostalim, pronaći u papučama Befado i Ren But.

Djevojke papuče srce Befado 242p054 ružičaste

Materijal koji diše

Svi elementi papuče, tj. Potplat, uložak i gornji dio, trebaju biti izrađeni od prozračnog materijala. Mališani će praktički cijeli dan provesti noseći papuče, pa se isplati uložiti u pristojan materijal dodatno obogaćen antibakterijskim i antigljivičnim svojstvima. Pri kupnji papuča treba obratiti pozornost prvenstveno na potplat. Befado papuče imaju potplat izrađen od termogume i nije samo profiliran i pričvršćen na djetetovo stopalo, već i prozračan.

Djevojke papuče Befado 346y016 mornar plava

Poklopac cipela

Noga za malu djecu vrlo je plastična i stoga je sklona bilo kakvoj deformaciji. Previše čvrsti vrh papuče može uzrokovati, na primjer, urastanje noktiju ili ogrebotine i žuljeve. Prilikom odabira cipela pazite da je nožni prst širok i visok. Zahvaljujući tome, dječje stopalo neće biti stisnuto i izbjeći ćemo moguće ozljede.

Befado 273X152 tenis za papuče