Papuče u vrtiću


Prijem djeteta u vrtić iznimno je važan trenutak u njegovom životu. Roditelji pomažu djetetu da se pripremi za ovaj izazov na najbolji mogući način kako bi mu pružili maksimalnu udobnost u novoj sredini.

U svakom objektu odgajatelji pružaju potrebne informacije i daju roditeljima smjernice koje će im omogućiti opremanje mališana svim potrebnim odjevnim predmetima i priborom. Jedno od mnogih važnih pitanja je koje vrtiće odabrati? Ovdje je zbirka najvažnijih informacija o ovoj temi.

Papuče za djecu - pravilan razvoj i samostalnost

Usredotočimo se na djetetovu neovisnost. Vrtić je vrijeme u kojem se djeca uče brinuti o vlastitim potrebama i brinuti se da rade što više aktivnosti bez sudjelovanja trećih strana. Stoga se vrijedi pobrinuti za sve pogodnosti zbog kojih će dijete lako obavljati sve aktivnosti bez osjećaja neugodnosti ili stresa. Stoga bi papuče za vrtić trebale biti jednostavne za upotrebu. Što ih dijete učinkovitije oblači, to bolje.

Obuća s čičkom bit će savršena za ovu ulogu. Za nešto stariju djecu, čičak provučen kroz metalnu petlju može biti prikladan. To će također biti prilika za obuku u oblačenju i pričvršćivanju cipela od početka do kraja. Papuče na navlačenje bit će jednako dobro rješenje, ali sjetimo se da bi trebale imati odgovarajuće elastične trake koje osiguravaju pravilno prianjanje na stopala mališana.

Udobne i praktične cipele za vrtić

S praktičnog gledišta, najbolje papuče za vrtić su one koje se ... mogu lako prati u perilici rublja. Svakodnevna intenzivna uporaba utjecat će na prljavštinu koja se brzo pojavljuje, pa ako želite održavati higijenu svojih cipela, najbolje ih je očistiti deterdžentima.

Drugo važno pitanje je izvršenje. Obuća u vrtiću ne može se zaprljati i ostaviti tragove na podu, pa pažljivo provjerimo vrstu potplata. Trebao bi biti bijel i istovremeno fleksibilan, što će osigurati udobnost tijekom igre.

Materijal od kojeg su izrađene cipele za predškolce mora biti što je moguće prozračniji kako se koža ne bi znojila. Isto vrijedi i za košuljicu. Pogledajmo pristaje li peta čvrsto oko pete, ali je istovremeno i fleksibilna. Noga se ne smije uvijati, ali mora imati i puno slobode.

Puno boja i udobnost nošenja

Predškolska dob je vrijeme kada naši mališani asertivno iznose svoja mišljenja. Žele odlučivati ​​i donositi izbore svaki dan - ovo je vrlo važna i vrijedna vještina. Što se tiče odjeće, možete je i koristiti! Kad kupujete dječje cipele za vrtić, obratite pozornost na sklonosti mališana i poštujte njegov ukus kako bi se rado odjenuo u vrtić.

Omiljeni likovi iz bajke, ili možda životinje ili vozila? Papučice s uzorkom privući će mališanove oči i učiniti ih još spremnijima obući ih. Možete pronaći mnogo zanimljivih modela i za djevojčice i za dječake. Možemo se usredotočiti na minimalistička uniseks rješenja, kao i na prepoznatljiva, višebojna, pa čak i ekstravagantna rješenja.

Koje papuče odabrati?

Obratimo pažnju na doba godine - ako se djetetu noga pojačano znoji, zimi i ljeti birajte drugu obuću za vrtić. Ako dijete ne voli čarape, moramo pažljivo provjeriti da materijal od kojeg su izrađene dječje cipele ne iritira njegovu kožu. Trebali bi biti vrlo fleksibilni, lagani i ne ometati slobodnu igru. Zimi pak ne biste trebali previše izolirati uložak - imajte na umu da dijete vrijeme provodi u zatvorenoj prostoriji, a sezona grijanja traje. Sigurno mu neće biti hladno.

I na kraju - neka su djeca samo vrlo zahtjevna pri odabiru papuča za vrtić. Ne vole ih nositi i vole se igrati bosi. Zatim potražimo cipele koje oponašaju čarapu, a koje će biti izuzetno fleksibilne, neprimjetne za stopala i neklizajuće, ali istodobno stabilne za stopalo i osigurati zdrav razvoj i ispravno držanje.