Papuče predškolskog uzrasta - pet savjeta o izboru obuće za mlada stopala


Odabir prave obuće za predškolsku djecu pravi je izazov! Dječje stopalo raste, pa ga ne bi trebalo deformirati nepravilno odabranim cipelama, ali što to zapravo znači? O danas na našem blogu.

Odabir prave obuće za predškolsku djecu pravi je izazov! Dječje stopalo raste, pa ga ne bi trebalo deformirati nepravilno odabranim cipelama, ali što to zapravo znači? O danas na našem blogu.

veličina

Započnimo s činjenicom da bi dječja cipela trebala biti malo duža od stopala mališana. Razmišljajući malo - mislimo na maksimalni centimetar! Dječje stopalo raste, ali nemojmo kupovati cipele koje su mnogo prevelike, jer će se stopalo djeteta kretati u njemu - i time vrlo blizu povredama.

Najbolje je provjeriti je li veličina cipele prikladna stavljanjem cipele na podnožje - dijete u stanu treba stajati. Veliki nožni prst ne smije dodirivati ​​kraj cipele - ako se dogodi, to znači da je cipela prevelika. Prave veličine najlakše je provjeriti u cipelama s izloženim nožnim prstima. Međutim, vrijedno je zapamtiti da se veličine različitih tvrtki mogu međusobno razlikovati.

Dječake papuče Ren Ali 112 plave bule

jedini

Jedna od najvažnijih stvari koja nas vodi prilikom odabira cipela za malo dijete je potplat. Trebao bi biti fleksibilan kako ne bi ometao prirodno kretanje stopala. Vrijedno je provjeriti je li potplat pokriven nekliznim slojem, zahvaljujući kojem će dijete moći mirno kliziti po ravnim i relativno sklizavim površinama. Jedan od materijala koji se koristi za ortoze je termo-guma. Ovaj mekani materijal pruža dobro prianjanje, ali i veliku fleksibilnost. Možete ga pronaći kod proizvođača vodećih marki - preporučujemo da provjerite, na primjer, dječje cipele Befado.

Dječački papuči automobili Befado 110p271

kopča

Predškolci su već uvelike neovisni, no svakako je vrijedno da kopča bude jednostavna, npr. Čičak ili zasun. Ova kopča je jaka, a istovremeno će dijete moći pokušati obući i pričvrstiti cipele. Odgovarajuće pričvršćivanje može se, između ostalog, naći u papučama Befado i Ren But.

Djevojke papuče srce Befado 242p054 ružičaste

Prozračni materijal

Svi elementi papuča, naime potplat, taban i gornji, trebaju biti izrađeni od prozračnih materijala. Dijete u papučama provest će gotovo cijeli dan, pa vrijedi uložiti u pristojan materijal dodatno obogaćen antibakterijskim i antifungalnim svojstvima. Kada kupujete papuče, obratite pažnju prvenstveno na potplat. Papuče Befado imaju potplat izrađen od termo-gume i ne samo da su profilirani i postavljeni na djetetova stopala, već i prozračni.

Djevojke papuče Befado 346y016 mornarska plava

Prst cipele

Podnožje mališana vrlo je plastično i na taj način podložno bilo kakvim deformacijama. Previše tijesan vrh papuča može uzrokovati, na primjer, urasle nokte ili ogrebotine i žuljeve. Prilikom odabira cipela pazite da je njegov nožni prst širok i visok. Zahvaljujući tome djetetovo stopalo neće biti komprimirano i izbjeći ćemo moguće ozljede.

Befado 273X152 tenisice po papuču