Odabir cipela za vjenčanje lakše je nego što mislite


Pripreme za vjenčanje mogu biti iscrpljujuće. Odabir najljepše vjenčanice i savršeno pripijenog odijela nije jedini zadatak koji zahtijeva posebnu pažnju. Odabir vjenčanih cipela jednako je važan. Ovdje ćete plesati cijelu noć nakon jednog od najvažnijih dana u vašem životu. Saznajte koje pogreške treba izbjegavati i na što obratiti pažnju.

Zašto su cipele za vjenčanje toliko važne?

Vjenčanice su – odmah nakon haljine i odijela – najvažniji element garderobe mladenaca. Upravo će u njima mladenka prići svom odabraniku svog srca kako bi rekla jedno od najvažnijih "da" u svom životu. Upravo u vjenčanim cipelama mladoženja će zamoliti svoju voljenu da prvi put zapleše. Upravo će im ovaj par cipela omogućiti da zajedno plešu cijelu noć, zabavljajući se do zore.

Shvaćamo da je kupnja vjenčanice ili odijela i cipela u jednoj trgovini praktički gotovo čudo. Iz tog razloga vrijedi obratiti pažnju na to da su vjenčane cipele koje odaberete skladno nadopunjuju vaš outfit praktički u svakom pogledu. Stil, boja i dekoracija su sve što je bitno.

Prilikom odabira cipela za vjenčanje, morate obratiti pozornost na nekoliko važnih aspekata. Prvo, moraju biti stvarno udobne i nikada ne trljati stopala. Drugo, trebali bi se slagati s ostatkom odjeće ili biti jedinstveni dodatak koji će odražavati vaš karakterističan stil. Saznajte što još trebate uzeti u obzir pri odabiru cipela za vjenčanje.

Definirajte svoj stil

Započnite pripreme za izradu vjenčanog stylinga definiranjem teme. Preferirate rustikalna rješenja u boho stilu ili vam je možda bliži ekskluzivni glamur? Na temelju svojih preferencija, pokušajte cijelu stvar učiniti stvarno promišljenom i skladnom.  

Duga haljina od čipke u rustikalnom stilu bit će savršena za klasiku, smeđe visoke potpetice od kože. Za muškarce, međutim, predlažemo tamnosmeđe kožne cipele s trendi retro ukrasima.

Zauzvrat, za vjenčanje u glamur stilu, savršeno će se slagati pumpice na visokoj peti u boji šampanjca, roze gold. Njihova savršena nadopuna bit će prigušena, muške crne cipele izrađena od prozračne prirodne kože.

Nemojte se bojati izaći izvan okvira

Mnogi ljudi vjenčanje povezuju s bijelom bojom, nijansama slonovače, puder ružičastom ili blijedoplavom. No, tko je rekao da vjenčane cipele moraju biti u prigušenim bojama?

Iako će mladi par koji cijeni tradiciju zasigurno odabrati klasične nijanse, volite li se svakodnevno poigravati modom, ne bojte se riskirati na ovaj poseban dan. Tretirajte nijansu cipela kao dodatak koji će diverzificirati vaš styling. Što se tiče boja, može odgovarati temi po izboru, biti odgovor na referencu na tradiciju („nešto plavo“) ili privući poglede svih gostiju i zablistati metalik nijansama.

Nešto manje popularno rješenje je napraviti manje očit izbor. Što kažete na slaganje tenisica u istoj boji za mladenku i mladoženju? Na ovaj način zasigurno ćete ostati dugo u sjećanju svih gostiju.

Neka udobnost bude prioritet

Koji god stil preferirate, zapamtite da je udobnost ključna. Cipele za vjenčanje imaju izuzetno važnu ulogu i pratit će vas 15-ak najvažnijih sati vašeg života.

Kada kupujete cipele za vjenčanje u online trgovini, učinite to unaprijed. Na ovaj način ćete ih moći zamijeniti za druge. Također, svakako ih temeljito testirajte. U njima hodajte po čistom tepihu nekoliko sati, provodeći puno vremena stojeći. Zahvaljujući tome, možete biti sigurni da par cipela koje odaberete neće pokvariti jedan od najvažnijih dana u vašem životu.

Obratite pažnju na visinu pete

Visina pete jednako je važna kao i izgled cipele. Ako svakodnevno ne nosite pretjerano visoke pete, imajte na umu da se ovo rješenje vjerojatno neće pokazati kao vaš saveznik na ovaj poseban dan. Sigurno želite izbjeći šepanje ili čudan, neprirodan hod.

Obratite posebnu pozornost na to gdje će se ceremonija održati. Tako ćete izbjeći nezgode, poput visokih potpetica, u kojima ćete se teško kretati po plaži ili travi. Ako organizirate zabavu u zatvorenoj banket sali, vaš izbor je praktički neograničen. Međutim, planirate li zabavu na otvorenom, stavite udobnost na prvo mjesto.

Savjet: Niži muškarci izborom mogu optički sebi dodati visinu cipele sa skrivenom petom. Svečane cipele s nevidljivom, ugrađenom potpeticom visine oko 4 cm i dodatnom vanjskom potpeticom mogu vas učiniti gotovo 7 cm visokim.

Nemojte čekati do posljednjeg trenutka

Vaše vjenčane cipele iznimno su važan dodatak koji će cijelom stajlingu dati sjaj. Ako se želite osjećati lijepo i ugodno na ovaj poseban dan, nemojte čekati zadnji trenutak da ih kupite.

Iznimno praktično rješenje bit će kada cipele po izboru uzmete da isprobate haljinu ili odijelo. Tako ćete se pobrinuti da se sve savršeno uklopi i stvori skladan krajnji rezultat.