Martensy, najudobnija obuća za jesen i zimu


S porastom zanimanja za modu 90-ih godina prošlog stoljeća, martenice su stekle popularnost. Unatoč činjenici da su dizajnirani nedugo nakon Drugog svjetskog rata u Njemačkoj, oni zapravo nikada nisu izašli iz mode. Možda ih najviše povezujete s punkom i grungom, ali nisu cipele samo za tinejdžere. U ovom ćete članku pronaći podatke o njima i nekoliko prijedloga za styling.

S porastom interesa za modu 90-ih godina prošlog stoljeća, martenice su stekle popularnost. Unatoč činjenici da su dizajnirani nedugo nakon Drugog svjetskog rata u Njemačkoj, oni zapravo nikada nisu izašli iz mode. Možda ih najviše povezujete s punkom i grungom, ali nisu cipele samo za tinejdžere. U ovom ćete članku pronaći podatke o njima i nekoliko prijedloga za styling.

Ugodno, ne samo za zimu

Vrijedno je napomenuti da martenci ne zahtijevaju divergenciju. Ako volite vojne čizme i bojite se odmrzavanja, onda su definitivno sigurnija opcija. Za razliku od glana, koje se uvijek trljaju na početku, što ih čini bolnim nositi ih prvih nekoliko tjedana.

Martensa se može nositi praktički tijekom cijele godine, iako ne uspijeva dobro po vrućem vremenu. Ova vrsta obuće može se nositi godinama, a od korištenja nema ni traga. Neki modeli mogu biti skupi, ali vrijedi ih kupiti, jer je to ulaganje za mnogo sezona.

Punk, rock i druge subkulture

Obuća od martensyja izuzetno je popularna na glazbenim festivalima. Njihovi tvrdi nožni prsti pružaju određenu zaštitu, a jednostavno su praktični. Definitivno ih povezujete s kožnim jaknama, trapericama i masom nosača ili sigurnosnim pribadačama. To su tipični stilovi, ali postoji mnogo više mogućnosti.

Cipele izgledaju sjajno u kombinaciji sa šarenim hlačama, posebno tamnozelene ili bordo. Oni također ne postaju gore s prevelikim džemperom, labavim kaputom i lepršavom jaknom. To je prednost ovih cipela jer su dobre za gotovo sve.

Ne samo za dečke

Postoje i druge mogućnosti za djevojčice koje imaju više djevojački stil, Martens su dostupne u svim mogućim bojama, a broj dizajna je neograničen. Definitivno ćete pronaći model koji će vas iznenaditi. Cipele najbolje izgledaju s haljinama i suknjama iznad koljena. Međutim, nasuprot tome, oni se mogu odabrati za više eteričnih kreacija. Zanimljiv dodatak ovom stylingu su deblje čarape ili čarape od riblje mreže.

Martensy su jedna od najudobnijih cipela koje možete kupiti za hladnije razdoblje. Čiste se vrlo lako, a njihova trajnost će vas iznenaditi. Odličan je izbor za ljude koji žive u žurbi, a koji pridaju veliku važnost praktičnosti.