Koje uredske cipele odabrati? Vodič za elegantnu poslovnu ženu


Odabir cipela za ured može biti popriličan izazov. Dugi sati provedeni na nogama mogu biti mučni, pogotovo kada obuća nije pravilno postavljena. Srećom, profesionalni izgled može ići ruku pod ruku s udobnošću. Savjetujemo koje će cipele raditi u uredu.

Zračite samopouzdanjem i profesionalnošću

Iako izgled ne odražava osobu, u profesionalnom okruženju često nas percipiraju kroz njegovu prizmu. Odjeća i prikladno usklađeni dodaci ne samo da odražavaju vaš stil i karakter, već su i važna poruka za vaše rukovodstvo, kolege i kupce. Oni samo pokazuju da svoje odgovornosti shvaćate profesionalno i da ih treba shvatiti ozbiljno.

Ostavit ćete još bolji dojam kada odišete samopouzdanjem. Odabir prave odjeće sigurno će vam pomoći u tome. Međutim, zapamtite da šik pencil suknja i bijela košulja nisu sve. Jednako je važan izbor cipela za uredski rad. Savjetujemo na što obratiti pažnju i koje greške izbjegavati.

Stavite udobnost na prvo mjesto

Neusklađene cipele mogu učiniti više štete nego koristi. Bol u stopalima i mučni mjehurići definitivno predstavljaju značajnu prepreku u obavljanju profesionalnih dužnosti. Čak i ako većinu svog radnog dana provedete za stolom, sigurno ne želite imati neprofesionalnu grimasu uzrokovanu bolovima u stopalima. 

Kako se to ne bi dogodilo, stavite udobnost na prvo mjesto. Pobrinite se da vam novokupljeni par cipela dobro pristaje i da peta nije previsoka. Sjajno rješenje bilo bi provesti nekoliko dana u slobodnom šetnji za svojim novim cipelama za kućni ured. 

Osim potrebe da radna obuća bude udobna, potrebno je uzeti u obzir još nekoliko aspekata koje smo pokrili u ovom članku.

Razmotrite uvjete pod kojima radite

Prilikom odabira uredskih cipela vrlo je važna vaša dnevna rutina. Razmislite o tome kako provodite većinu svog dana. Sjedite li mirno za svojim stolom ili možda jurite duž ureda noseći važne dokumente?

Prva od ovih opcija je najmanje problematična, a izbor cipela praktički je neograničen. I ravne i visoke čizme dobro će poslužiti za sjedeći rad. Ako vaš uredski posao zahtijeva da budete fizički aktivniji, bolje je nabaviti cipele s ravnim potplatom ili niskom potpeticom. Oni će vam omogućiti učinkovito kretanje i učinkovito obavljanje zadataka. Ovisno o radnom okruženju, odlučite se za balerinke, loaferice, loaferice ili ... brendirane sportske cipele. Sportska elegancija je u modi u posljednje vrijeme!

Obratite pažnju na izvedbu cipela

Provjerite je li ured restriktivan dress code i pridržavajte se važećih pravila. Bez obzira na njih, obratite posebnu pozornost na boje svojih cipela. Uredske radne cipele ne smiju biti pretjerano blistave, sjajne ili pretjerano šarene.

Birajte modele u prigušenim bojama, a ekstravagantne cipele ostavite za druge, manje formalne okolnosti. Neutralne boje, poput klasične crne ili blage bež, lako se mogu uskladiti s većinom odjeće koju posjedujete. Zahvaljujući tome, izbjeći ćete probleme s odabirom stylinga za posao. 

Minimalističke cipele s fleksibilnim potplatom i stabilnim, ne baš visokim petama, npr. motkama ili klinovima, savršene su za ured. Pobrinite se da je materijal od kojeg su izrađeni izdržljiv i jednostavan za održavanje. Izbjegavajte cipele od sintetičkih materijala, gdje bi se vaša stopala mogla pretjerano znojiti.

Inspirirajte se!

Pitate se koje sandale za ured odabrati? Ovisno o specifičnostima vašeg posla, odaberite ukusno sandale na ravni potplat ili udoban post. U hladnijim danima, odlučite se za kožne čizme s niskom petomu kojoj ćete izgledati elegantno i istovremeno se osjećati ugodno. Pogodnost je također dobro rješenje čizme od eko kože.

Klasičan, bezvremenski izbor, naravno crne visoke potpeticekoji idu uz gotovo sve. Želite li vizualno produljiti noge i smršati figuru, krenite antilop modeli u nijansama bež.

Tražite udobne uredske cipele? Cipele s ravnim potplatom bit će najbolje rješenje. Izbor u tom pogledu je praktički neograničen. Odlučite se za one ležerne balerine ili mokasinkeili elegantnije mokasinke. U njima ćete moći uspješno provesti cijeli dan, čak i pri najvećoj brzini.

Izgledajte profesionalno i osjećajte se ugodno

Zapamtite da osam sati elegantnog izgleda definitivno nije vrijedno žuljeva i bolnih nogu s kojima ćete se morati nositi u danima koji dolaze. Srećom, već znate da odabirom udobnih cipela za ured i dalje možete izgledati fenomenalno i impresionirati profesionalnošću. Dodatno, možete koristiti posebne umetke koji će povećati vašu udobnost. Vaša stopala i kralježnica će vam sigurno biti zahvalni! 

Također je dobra ideja zadržati rezervni par cipela u ormariću na poslu. Nikad ne znate kada će vas šef tražiti da radite prekovremeno. Nakon dugog dana nošenja visokih potpetica, vaša će stopala doživjeti neusporedivo olakšanje kada promijenite cipele u udobne balerinke.