Koje čizme za gležnjače za djecu?


Odabrati prave dječje cipele nije tako jednostavno. Zabrinuti za sigurnost naše djece, želimo odabrati takvu obuću koja će osigurati najveću udobnost, stabilnost stopala i neće trljati ili oslabiti dijete. Važan aspekt je i odgovarajući materijal od kojeg su izrađeni. Dobar izbor koji će osigurati odgovarajuću stabilnost dječjih stopala bit će čizme visoke gležnjače. U nastavku članka savjetovat ćemo vam koje cipele trebaju biti najbolje za dječji gležnjač.

Pravila izbora prave obuće za djecu

Trebamo brinuti o stopama naše djece od prvih koraka. Pravilno odabrana obuća pomoći će u tome što omogućuje pravilan razvoj i pravilno funkcioniranje stopala. Treba imati na umu da čak i najmanja nepravilnost u strukturi stopala može rezultirati patološkim promjenama u zglobovima kuka, koljena i kralježnice. Zato je odabir visokokvalitetne obuće toliko važan.

Prilikom odabira dječjih cipela ima na umu nekoliko važnih pravila:

  • Materijal - cipele trebaju biti izrađene od prirodnih materijala ili prozračnih materijala. Moraju biti otporne na oštećenja i zaštititi od ogrebotina. Poželjno je da obloga bude od kože.
  • Ukočena peta - osigurava stabilnost i održava petu u ispravnom položaju, osiguravajući pravilno postavljanje cijelog stopala. Zategnute potpetice vrlo su važan element dječje obuće jer u budućnosti štite od deformiteta ili krivih stopala.
  • Gornji doseg iznad gležnja - zahvaljujući tome će djetetova stopala biti stabilna, a istovremeno njihova kretanja neće biti ograničena.
  • Visok i širok vrh - dijete će tada imati prostora za pravilno postavljanje prstiju i moći će ih slobodno kretati.
  • Fleksibilan potplat - najbolje je ne biti previše mekan, ali ni previše čvrst. Također, ona ne smije kliziti, jer to može dovesti do pada djeteta. Dobar potplat treba biti fleksibilan i neklizajući.
  • Široka peta - cipele ne smiju biti veće od 1,5 cm, ali trebaju imati široku petu, što će biti adekvatna potpora za petu.
  • Odgovarajuća veličina - dječje cipele treba prilagoditi dužini njegovih stopala. Možda nisu prekratki, jer je to možda razlog iskrivljenih stopala. Neće raditi prevelike cipele jer neće pružiti odgovarajuću stabilnost, a potplat će se saviti na pogrešnom mjestu.

Dječje cipele i cipele

Cipele i čizme Dječje cipele su vrsta obuće koja odlično funkcionira bez obzira na njihovu dob. Ako odaberemo veličinu i materijal od kojeg su izrađeni, oni će biti vrlo udobni i ugodni za nošenje.

Prilikom odabira cipela i cipela, vrijedno je zapamtiti da bi obuća trebala biti dulja od stopala za oko 8 do 10 mm zbog činjenice da djetetovo stopalo vrlo brzo raste i povećava svoju duljinu. Noga se također često kreće naprijed dok hoda, pa će takva rezervna biti idealno rješenje. Dječje cipele i cipele također trebaju imati malu petu. Za malu djecu njegova visina treba biti oko 5 mm, a za 3-4 godine oko 10 mm. 5 i 6 godina trebali bi imati pete visoke 20 mm, a djeca mlađa od 10 godina 25 mm.

Među dječjim cipelama i čizmama pronalazimo one koji su pričvršćeni čičak, na primjer, lijep i udoban model dječaci čizme Ren Ali 1423 sive ili sjajni cipele s Velcro Ren But 3229 svijetlo ljubičaste za djevojke. Ovo rješenje je vrlo udobno, a istovremeno štedi puno vremena, jer se cipele mogu brže staviti na noge vašeg djeteta. Također nudimo puno prijedloga za obožavatelje tradicionalnih vezanih cipela, npr. Adi sportske cipele Cipele američkog kluba za djevojke ili zavezane dječje čizme Ren But 1501 zeleno za dječake.

Čizme za djecu

Čizme za djecu odličan je izbor za jesenske i zimske mjesece. Svi su modeli pravilno profilirani i prilagođeni djetetovom stopalu. Također su obogaćeni antibakterijskim i antifungalnim umecima koji štite stopala mališana čak i za vrijeme sati igranja. Primjećuje se potplat čizme, koji je dovoljno fleksibilan i otporan na abraziju. Zahvaljujući tome, čizme su vrlo udobne i ne kliziju na glatkim površinama. Sve čizme imaju i čvrsti brojač pete, osiguravajući pravilnu stabilnost i sprječavajući ozljede i ogrebotine. Trenutno naša ponuda uključuje udoban i moderan Dječje čizme američkog kluba i čizme za djecu Ren Butšto će se svidjeti najmlađima i njihovim roditeljima.

Kišne čizme za djecu

Sva djeca vole se igrati na kiši i skakati u lokvama. Zbog toga wellingtons za djecu su neophodna obuća za kišne dane. Trenutno na tržištu imamo veliki izbor raznih boja i pozadina. Ono što je najvažnije, vrlo su funkcionalni. Oni štite od različitih atmosferskih čimbenika, osiguravaju stabilnost stopala i dovoljno su fleksibilni. U ponudi naše trgovine naći ćete šarene modele s likovima iz bajki, npr. plava Ice Land čizme, ali i funkcionalne i istovremeno lijepe Čarapa američkog kluba Wellies + umetnite američke konje, koji su savršeni za jesen i zimu. 

Ukratko, odabir prave obuće za vaše dijete je vrlo važan. Cipele za gležnjače za djecu osigurat će odgovarajuću stabilnost i sigurnost. Ako želite da vaše dijete uživa u zdravim stopalima, da se osjeća ugodno i ugodno, čak i za vrijeme sati zabave i šetnje, preporučujemo vam da se upoznate s našom ponudom. Sretni smo što vam možemo pomoći u odabiru pravih cipela za vaše dijete.