Koje će tenisice za mališane biti najbolje?


Tenisice su trajno ušle u kanon mode za djecu i odrasle. Ova udobna sportska obuća pristaje mnogim stilovima. Roditelji rado kupuju tenisice za svoju djecu, jer se lako oblače, lagane su i izgledaju sjajno na stopalu. Što tražiti kada tražite savršene cipele i koje će tenisice za mališane biti najbolje?

Ergonomija korištenja

Dijete koje počinje hodati treba cipele sa zaobljenim prstima. Prvi koraci pravi su izazov za mališane, a pravilno profilirana obuća smanjuje rizik od spoticanja. Važno je da tenisice imaju i široki prst, tada će se stopalo mališana ispravno rasporediti - svi prstići će biti rašireni - i bit će osigurana bolja stabilizacija tijekom hodanja. Ako tražimo cipele za mlađe dijete, najugodniji će biti modeli s fleksibilnim potplatom pričvršćenim čičkom, koje će dijete staviti i skinuti. Starija djeca zasigurno će uživati ​​u cipelama na vezanje, koje su manja verzija tenisica za odrasle.

Veličina i pristajanje

Odabir odgovarajućih cipela za dijete popriličan je izazov. Noga mališana može narasti do 1 centimetar u godini dana. Najbolje je provjeriti cipele svaka dva mjeseca kako biste se uvjerili da su i dalje dobre. Upamtite da je nošenje premalih cipela vrlo nezdravo za dijete. Cipele koje kupujemo za mališane uvijek bi trebale biti odgovarajuće veličine. Djetetovi prsti mogu biti udaljeni oko 5 mm od vrha. Pokušajmo ne kupovati cipele unaprijed, čak i ako noga našeg mališana jako brzo naraste. Dijete koje se previše kreće u parovima može imati poteškoća s pravilnim postavljanjem stopala pri hodu i može se više spotaknuti. Važno pitanje je i usklađivanje cipela s nogom. Tenisice treba dobro ležati i držati stopalo. Ako se djetetu sviđa viši model - iznad gležnja, pazite da ne vrši pritisak na ovaj dio noge.

Materijal i dizajn

Tenisice mogu biti izrađene od prirodne kože, ekološke kože i sintetičkih materijala ili tkanina. Odaberimo cipele koje propuštaju zrak u kojima će se malena najmanje znojiti. Neki modeli tenisica - na primjer originalni Converse - mogu se prati u perilici rublja i tako osigurati odgovarajuća razina higijene. Dobar način za osvježavanje cipela je prskanje unutrašnjosti cipela osvježivačem za cipele. Ne zaboravite naučiti svoje starije dijete mijenjati cipele i čarape prije sata tjelesnog. To je prije svega potrebno iz sigurnosnih razloga, ali i iz higijenskih razloga. Tenisice su vrlo moderna obuća, zbog čega na tržištu postoji mnogo modela u raznim izvedbama. Neka vaše dijete odabere cipele koje mu se najviše sviđaju. Zahvaljujući tome bit će spremniji nositi ih, izbjeći ćemo i prosvjede pri presvlačenju u vrtiću ili školi. Uzmimo u obzir da je za našu djecu vrlo važno ostaviti dojam pred svojim vršnjacima. Lijepe cipele zasigurno će vašem djetetu dati samopouzdanje. Modne tenisice za mališane možemo pronaći u internetskoj trgovini KeeShoes.

Tenisice su vrlo popularna vrsta obuće koju mogu nositi i najmanja djeca. Upamtite da bi model koji je odabran za naše dijete trebao biti ergonomski, udoban i dobro prilagođen stopalu. Obratimo pažnju i na to je li naručeni par napravljen od prozračnog materijala i sviđa li se djetetu njegov uzorak i boja. Ako model odobri malo dijete, sigurno će se nositi i nositi cijeli dan bez protesta.