Koje će tenisice za dijete biti najbolje?


Tenisice su trajno ušle u modni kanon za djecu i odrasle. Ova udobna sportska obuća odgovara mnogim stilovima. Roditelji rado kupuju tenisice za svoju djecu jer ih je lako obući, lagane su i sjajno izgledaju na stopalu. Na što treba paziti kada tražite savršene cipele i koje su najbolje tenisice za dijete?

Ergonomija uporabe

Dijete koje počinje hodati treba cipele sa zaobljenim nožnim prstima. Prvi koraci su pravi izazov za dijete, a pravilno oblikovana obuća smanjuje rizik od spoticanja. Važno je da tenisice imaju i širok vrh, a zatim će stopalo djeteta biti pravilno raspoređeno - svi prsti će biti rašireni - i bit će osigurana bolja stabilizacija tijekom hodanja. Ako tražite cipele za mlađe dijete, najugodniji će vam biti modeli s fleksibilnim potplatom pričvršćenim čičak, koji će udobnost staviti i skinuti. Starija djeca će zasigurno biti sretna s čipkanim cipelama, koje su manja verzija tenisica za odrasle.

Veličina i veličina

Odabir pravih cipela za dijete je veliki izazov. Noga mališana može narasti do 1 centimetar u godini. Najbolje je provjeravati svaka dva mjeseca jesu li cipele još uvijek dobre. Zapamtite da je nošenje premalene obuće za dijete vrlo nezdravo. Cipele koje kupujemo za dijete treba uvijek biti prave veličine. Djetetovi prsti mogu biti udaljeni oko 5 mm od vrha. Pokušajmo ne kupovati cipele za zalihe, čak i ako stopa našeg mališana raste vrlo brzo. Dijete koje se previše kreće, može imati problema s pravilnim stopalom dok hoda i češće se spotakne. Važno je pitanje i uskladiti cipele s stopalima. tenisice trebali bi dobro leći i držati stopalo. Ako se djetetu sviđa viši model - iznad gležnja, pazite da ne stegne ovaj dio noge.

Materijal i dizajn

Tenisice mogu biti izrađene od prirodne kože, ekoloških i sintetičkih materijala ili tkanine. Odaberemo prozračne cipele u kojima će se stopalo djeteta najmanje znojiti. Neki modeli tenisica - na primjer originalni Converse - mogu se prati u perilici rublja i tako osigurati odgovarajuću razinu higijene. Dobar način osvježenja cipela bit će prskanje osvježivačem za cipele. Ne zaboravite podučiti starije dijete da mijenja cipele i čarape prije tjelesnog odgoja. To je prije svega potrebno iz sigurnosnih razloga, ali i zbog higijene. Tenisice su vrlo modna obuća, zato na tržištu postoji mnogo modela različitih dizajna. Neka vaše dijete odabere cipele koje su mu se najviše svidjele. Zahvaljujući tome on će ih spremnije nositi, a izbjeći ćemo i proteste prilikom promjene obuće u vrtiću ili školi. Uzmimo u obzir da je za naše dijete vrlo važno kakav će biti dojam njihovih vršnjaka. Lijepe cipele sigurno će vašem djetetu pružiti samopouzdanje. Modne tenisice za malu djecu možete pronaći u internetskoj trgovini ButyModne.pl.

Tenisice su vrlo popularna vrsta obuće koja može nositi i najmanju djecu. Sjetite se da model odabran za naše dijete treba biti ergonomski, udoban i dobro prilagođen stopalu. Obratimo pozornost i na to je li naručeni par izrađen od prozračnog materijala i odgovara li njegov uzorak i boja djetetu. Ako model dobije odobrenje malog djeteta, sigurno će se stavljati i nositi tijekom dana bez protesta.