Koje će cipele za bicikle biti najbolje?


Početak proljeća najbolje je vrijeme za početak sezone bicikala. Za rekreativno jahanje s dva kotača nije potrebna specijalizirana oprema. Ako se broj na mjeraču povećava svakim danom, vrijedi razmišljati o biciklističkim cipelama. Zahvaljujući njima, kretanje na dva kotača bit će pravi užitak. Koja će obuća za biciklizam biti najbolja?

Specijalizirane cipele za bicikle

Biciklisti savršeno dobro znaju da im odgovarajuća obuća može poboljšati performanse. Zbog toga s nestrpljenjem nose cipele za ugradnju u SPD sustav radi vožnje bicikla. Ovo rješenje najčešće je opremljeno dvokolesnim kotačima dizajniranim za pokrivanje staza s više kilometara. Što je SPD? To je sustav zahvaljujući kojem se cipele mogu pričvrstiti u posebno prilagođene biciklističke papučice. Profesionalnu obuću za bicikle odlikuje vrlo ukočen potplat. Parovi sa SPD-om često podsjećaju na modele trekkinga. Na tržištu možete pronaći širok izbor biciklističke obuće, dizajnirane za brzu i dinamičnu vožnju. Neki su modeli toliko svestrani da možete i u njima hodati. Ovo je sjajno rješenje ako dio biciklističke staze mora biti prekriven pješice. Tko bi se trebao odlučiti za profesionalne biciklističke cipele? Odaberemo ih ako želimo raditi na dinamici vožnje i vlastitom stanju. Ovo je obavezan element biciklističke opreme za ljude koji se pripremaju za natjecanje, redovito prelaze velike udaljenosti ili voze u zahtjevnim uvjetima - na primjer, u planinama. A što je s onima koji organiziraju samo vikend izlete?

Sportske cipele za rekreativno biciklizam

Ljubitelji vikenda na dva kotača tijekom vožnje biciklom trebali biste se sjetiti sigurnosti i udobnosti. Optimalan izbor za njih bile bi profesionalne biciklističke cipele. Ako tijekom sezone provedemo samo desetak sati na biciklističkom sedlu, prebacimo se na tradicionalnu sportsku obuću. Dobar izbor bit će cipele dizajnirane za teretanu i fitness ili tenisice. Važno je da imaju čvrstu vezu. Trekking cipele s debelim, ojačanim potplatom, ostavljaju za šetnju. Za vožnju na dva kotača bolje će raditi modeli gdje osjećamo da stopalo ima stabilnu potporu za papučicu. Veliki izbor sportske cipele, namijenjeni biciklizmu i sportu možete pronaći u internetskoj trgovini ButyModne.pl.

Jesu li elegantne cipele prikladne za bicikl?

Bicikli su preuzeli centre velikih gradova i sve više i više ljudi kreće raditi s njima. Česta pojava je žena u elegantnim kostimima ili muškarci u odijelima koji idu u uredske zgrade na dva kotača. U slučaju muškaraca, vožnja u klasičnoj vezanoj obući ne bi trebala stvarati poteškoće. Biciklisti se trebaju usredotočiti na udobnost i sigurnost. To znači da su pete, sandale na visoku petu i natikače na obući najbolje ostaviti kod kuće. Za biciklizam dame mogu nositi ženske hlače u paketu, ravne balerinke ili tenisice. Što je s vožnjom u sandalama? Iz sigurnosnih razloga ovo nije najbolja vrsta biciklističke obuće. Međutim, ljeti možete sresti puno dama i gospode koji se biciklističkim stazama kreću bosih nogu. Kad odabirete sandale za jahanje, imajte na umu da trebaju dobro ležati na stopalu i imati čvrstu kopču.

Vrsta obuće koju stavimo na bicikl, prilagodimo se vašim željama. Užareni biciklisti koji u sezoni pređu stotine kilometara tjedno, trebali bi ulagati u profesionalne modele, a udobne sportske cipele moći će raditi u rekreativnoj vožnji. Osobe koje koriste jedan kolosijek kao prijevozno sredstvo do posla mogu nositi elegantne cipele, ali trebaju imati na umu sigurnost.