Kakve gležnjače za djecu?


Odabir odgovarajućih cipela za dijete nije tako jednostavan. Zabrinuti za sigurnost naše djece, želimo odabrati obuću koja će pružiti najveću udobnost, stabilnost stopala i neće trljati niti ozljeđivati ​​dijete. Važan aspekt je i odgovarajući materijal od kojeg su izrađeni. Visoke cipele bit će dobar izbor koji će dječjim stopalima pružiti odgovarajuću stabilnost. U sljedećem članku savjetovat ćemo vas koje je gležnjače za djecu najbolje odabrati.

Pravila za odabir odgovarajućih cipela za djecu

Morali bismo se pobrinuti za stopala naše djece od trenutka kada učine prve korake. U tome će pomoći pravilno odabrana obuća koja omogućuje pravilan razvoj i pravilan rad stopala. Treba imati na umu da čak i najmanja abnormalnost u strukturi stopala može rezultirati morbidnim promjenama u zglobovima kuka, koljena i kralježnice. Zato je toliko važno odabrati visokokvalitetnu obuću.

Prilikom odlučivanja o dječjoj obući vrijedi zapamtiti nekoliko važnih pravila:

  • Materijal izrade - cipele trebaju biti izrađene od prirodnih materijala ili prozračnih materijala. Moraju biti otporni na oštećenja i zaštititi od abrazije. U idealnom slučaju, podstava bi trebala biti izrađena od kože.
  • Ukočena peta - pružit će stabilnost i zadržati petu u pravom položaju, osiguravajući pravilan položaj cijelog stopala. Ukočene pete vrlo su važan element dječje obuće, jer štite od varus ili valgus stopala u budućnosti.
  • Gornji dijelovi iznad gležnja - zahvaljujući tome, djetetova će stopala biti stabilna, a pritom im kretanje neće biti ograničeno.
  • Visoki i široki vrh - dijete će tada imati mjesta za pravilno postavljanje prstiju i moći će ih slobodno pomicati.
  • Fleksibilan potplat - po mogućnosti ne previše mekan, ali ni previše krut. Također se ne smije kliziti jer može uzrokovati pad djeteta. Dobar potplat trebao bi biti fleksibilan i neklizajući.
  • Široka peta - cipele ne smiju biti veće od 1,5 cm, već trebaju imati široku petu koja će pružiti odgovarajuću potporu peti.
  • Veličina koja dobro pristaje - dječje cipele trebaju odgovarati duljini njihovih stopala. Ne smiju biti prekratki jer mogu uzrokovati deformaciju stopala. Prevelike cipele također neće raditi, jer neće pružiti odgovarajuću stabilnost, a potplat će se saviti na krivom mjestu.

Čizme i cipele za djecu

Čizme i čizme Dječje cipele su vrsta obuće koja odlično funkcionira, bez obzira na njihovu dob. Ako odaberemo veličinu i materijal od kojeg su izrađene, bit će vrlo udobne i ugodne za nošenje.

Prilikom odabira čizama i cipela vrijedi zapamtiti da bi obuća trebala biti dulja od stope za oko 8 do 10 mm zbog činjenice da dječje stopalo raste vrlo brzo i povećava svoju duljinu. Noga se pri hodu često pomiče naprijed pa će takav lager biti idealno rješenje. Dječje cipele i čizme također bi trebale imati malu petu. U slučaju male djece, njegova visina trebala bi biti približno 5 mm, a za djecu od 3-4 godine približno 10 mm. Petogodišnjaci i šestogodišnjaci trebaju imati petu visoku 20 mm, a djeca mlađa od 10 do 25 mm.

Među dječjim cipelama i čizmama možemo pronaći one pričvršćene čičak trakom, npr. Lijep i udoban model dječačke cipele Ren But 1423 sive boje ili sjajna Cipele na čičak Ren But 3229 svijetlo ljubičaste za cure. Ovo rješenje je vrlo povoljno, a istodobno štedi puno vremena, jer se cipele mogu puno brže staviti djetetu na noge. Naša ponuda uključuje i puno prijedloga za ljubitelje tradicionalnih cipela na vezanje, npr. Cipele Adi American Club za djevojčice ili vezane Ren Ali dječje čizme 1501 zelena za dječake.

Dječje čizme

Dječje čizme odličan je izbor za jesenske i zimske mjesece. Svi su modeli pravilno oblikovani i prilagođeni djetetovom stopalu. Obogaćene su i antibakterijskim i antifungalnim ulošcima koji štite stopala mališana čak i tijekom više sati igre. Vrijedi istaknuti potplat čizama koji je dovoljno fleksibilan i otporan na habanje. Zahvaljujući tome, čizme su vrlo udobne i ne klize po glatkim površinama. Sve čizme također imaju kruti brojač pete, osiguravajući odgovarajuću stabilnost i sprječavajući ozljede i ogrebotine. Trenutno naša ponuda uključuje udobno i elegantno Dječje čizme American Club i čizme za djecu Ren Butto će se sigurno svidjeti najmlađima i njihovim roditeljima.

Kišne čizme za djecu

Sva se djeca vole igrati na kiši i skakati u lokve. Zato čizme za kišu za djecu, neophodna su obuća za kišne dane. Trenutno na tržištu imamo ogroman izbor različitih boja i uzoraka wellington čizama. Ono što je najvažnije, vrlo su funkcionalni. Štite od različitih vremenskih uvjeta, pružaju stabilnost stopalima i prikladno su fleksibilne. U ponudi naše trgovine pronaći ćete šarene modele s likovima iz bajke, npr. plava Zamrznute čizme, ali i funkcionalne i lijepe u isto vrijeme Čarapa American Club Galoshes + umetak za američke konjekoji su savršeni za jesen i zimu. 

Zaključno, odabir dobre cipele za vaše dijete vrlo je važan. Dječje gležnjače pružit će im odgovarajuću stabilnost i sigurnost. Ako želite da vaše dijete uživa u zdravim stopalima, da se osjeća ugodno i ugodno, čak i tijekom više sati igre i šetnje, preporučujemo vam da se upoznate s našom ponudom. Rado ćemo vam pomoći izabrati odgovarajuće cipele za vaše dijete.