Kako vratiti boju cipela od antilopa?


Briga o koži od divokoze može izgledati prilično problematično, dok je boja tkanine koja blijedi čest razlog za skidanje omiljenih cipela. Ne mora biti tako! Dolazimo u pomoć i predlažemo kako vratiti intenzivnu boju cipela od antilopa kako bi se mogle koristiti mnogo sezona.

Cipele od antilopa, i za muškarce i za žene, iznimno su popularan odjevni predmet. Suede je iznimno elegantan materijal, zahvaljujući kojem izgleda sjajno kada se nosi za večernje i službene stilove. Zbog svoje svestranosti sve se češće koristi za izradu sportskih ili casual cipela, zbog čega im daje zanimljiv i originalan izgled.

Pravilna njega i boja cipela od antilopa

Ključno pravilo u njezi obuće od antilopa jest sprječavanje blijeđenja boje. Dakle, što je vrijedno zapamtiti tijekom svakodnevne njege kako biste izbjegli pojavu nedostatka?

 • Redovito četkajte antilop posebno oblikovanom četkom s mekim čekinjama, što će vam omogućiti da dobijete mnogo bolji izgled obuće.

 • Uklonite prljavštinu što je prije moguće kako ne bi previše prodrla u strukturu materijala. Brza reakcija na prljavštinu omogućit će vam da izbjegnete potrebu za ulaganjem u posebne pripravke namijenjene profesionalnom čišćenju cipela od antilopa.

 • Sjetite se pravilne impregnacije i čvrste zaštite obuće od vanjskih čimbenika. Pripravak koristite redovito i u skladu s uputama kako ne biste oštetili cipele.

 • Ne izlažite cipele intenzivnoj sunčevoj svjetlosti. To može uzrokovati ne samo promjenu boje antilopa, već i deformaciju cijele cipele.

 • Nikada ne perite cipele potpuno uronjene ili u perilici rublja! Tako velika količina vlage može negativno utjecati na antilop, što dovodi do nepopravljivih oštećenja.

 • Pokušajte izbjeći smočenje cipela. Ako se smoče, obavezno ih dobro osušite. Punjenje novina cipelama iznutra pomoći će u očuvanju prirodnog oblika cipela tijekom procesa sušenja.

Kako vratiti boju cipela od antilopa? Faze obnove

 • Prvi i najvažniji korak u pripremi cipela za obnovu je njihovo temeljito čišćenje. Da biste to učinili, upotrijebite četku s mekim čekinjama ili posebnu gumicu od antilopa. Uklonite svu osušenu prljavštinu nježnim trljanjem materijala. Ovaj tretman također će poboljšati strukturu čekinja, zahvaljujući čemu će sljedeće faze rada biti učinkovitije.

 • Ako je prljavština ozbiljnija, najbolje je koristiti posebno sredstvo namijenjeno njezi cipela od antilopa. Pripravak treba koristiti u skladu s preporukama proizvođača i birati prema boji i materijalu. Nakon što ste temeljito očistili cipele, ostavite ih da se potpuno osuše (izbjegavajte izravnu sunčevu svjetlost ili intenzivnu toplinu jer to može uzrokovati iskrivljenje cipela).

 • Na tako pripremljenim cipelama upotrijebite renovator kupljen u trgovini obućom. Najčešći oblici na koje možete naići su tekući sprej ili pasta. Važno je odabrati identičnu boju obnovitelja koja odgovara vašoj obući.
  Ako ne želite riskirati, možete koristiti bezbojni pripravak.
  Renovator ne samo da će vratiti izvornu boju cipela, već će i poboljšati stanje čekinja i zaštititi antilop od vanjskih čimbenika poput vlage ili blata.

 • Nakon što se pripravak temeljito osuši, trebali biste nježno još jednom češljati dlačice antilopa kako biste spriječili njihovo ružno ljepljenje i vratili prirodni izgled cipele. Na kraju, poprskajte cijelu površinu posebnom impregnacijom koja će sačuvati dobivene učinke i omogućiti vam bolju zaštitu cipela od neželjenih oštećenja ili prljavštine.

Takva obnova učinkovito će vratiti boju cipela od antilopa, zahvaljujući kojima ćete puno duže uživati ​​u intenzivnoj boji i lijepom izgledu cipela!