Kako ukloniti sol s cipela od antilopa?


U zimskoj sezoni, sol na cesti je neophodna za osiguranje sigurnosti, ne samo za pješake već i za vozače. Međutim, vaše cipele će sigurno patiti od njegovih negativnih učinaka. Neugledna bijela naslaga koju možete vidjeti na njima negativno utječe na materijal od kojeg su izrađene. Kako učinkovito i sigurno ukloniti sol s cipela od antilopa? Evo nekoliko savjeta.

Cipele od antilopa posebno su osjetljive na djelovanje soli, koja lako prodire između vlakana materijala, uzrokujući njegovu promjenu boje i postupno propadanje. Gotovo smo sigurni da je razorno djelovanje soli često utjecalo na izgled vaših cipela. Štoviše, to je sigurno imalo utjecaja i na vaš novčanik jer su neugledne bijele mrlje prouzročile nepopravljivu štetu. Dakle, što treba učiniti kako bi cipele od antilopa izgledale kao nove tijekom i nakon zimske sezone? Naučite učinkovite metode za uklanjanje soli s cipela od antilopa.

Kako ukloniti sol s cipela od antilopa

1. Prevencija je najvažnija

Cipele od antilopa treba propisno impregnirati odmah nakon kupnje. Ovaj postupak redovito ponavljajte, osobito u zimskoj sezoni, kada su cipele posebno izložene soli i vlazi.

Također je važno odabrati pravo sredstvo za impregnaciju. Ne samo da treba biti pravilno usklađen s vrstom materijala, već i s njegovom bojom. Želite li biti sigurni da impregnacija neće promijeniti boju ili boju antilopa, prije upotrebe testirajte je na teško vidljivoj površini cipele ili odaberite bezbojni preparat.

Drugi važan element je brza reakcija na svako zagađenje. Pokušajte očistiti cipele što je prije moguće, jer svaka zaostala prljavština može prodrijeti u strukturu tkanine, ostavljajući diskoloraciju ili mrlje koje će se s vremenom sve teže i teže riješiti.

2. Pravilna njega

Ako se, unatoč svim naporima, na cipelama pojave mrlje od soli, dobro ih očistite.

  • Za početak nježno obrišite cipele lagano vlažnom krpom kako biste se riješili viška blata i pijeska.

  • Ostavite cipele da se potpuno osuše. Imajte na umu da tijekom sušenja cipele ne smiju biti izložene izravnoj sunčevoj svjetlosti i ne stavljaju se blizu izvora intenzivnog topline, što može rezultirati deformacijom i neuglednom promjenom oblika. Najbolje je suho očistiti antilop kako ne bi oštetili strukturu čekinje.

  • Kada se cipele osuše, upotrijebite posebnu gumenu četku dizajniranu za uklanjanje zgužvanih i ljepljivih mrlja koje se pojavljuju na antilopu. Nježno trljajte čekinje dok ljuspice soli ne nestanu s površine cipele.

  • Na kraju, upotrijebite gumu za čišćenje antilop kože, koja ne samo da će ukloniti sve ostatke prljavštine na površini, već će i vratiti vaš prirodan izgled vašim cipelama.

3. Domaći načini uklanjanja soli s cipela od antilopa

Ako ne želite trošiti novac na preparate i proizvode dostupne u trgovinama, za male mrlje od soli možete koristiti zamjene koje se mogu naći kod kuće.

  • Kora kruha - suhe cipele nježno trljaju unutrašnjost kože. Zahvaljujući upijajućim svojstvima, apsorbiraće naslage soli, ostavljajući cipele spremne za sljedeću upotrebu.

  • gumica - može biti puno jeftinija zamjena za profesionalne gumene trake od antilopa dostupne u trgovinama cipela.

Pranje cipela u perilici - je li to dobra ideja?

Često je prva ideja da se brzo riješite prljavštine s cipela da ih operete u perilici. Međutim, ovo je definitivno loša ideja, pogotovo s antilop. Ovaj materijal ne podnosi obilan kontakt s vodom, posebno kada je potpuno potopljen. Pranje antilop cipela u perilici zasigurno će rezultirati njihovom nepovratnom deformacijom ili oštećenjem materijala, čime ćete se riješiti ne samo soli, već i jednog od parova iz vaše kolekcije.