Kako se brinuti za kožne cipele?


Kožne cipele zahtijevaju njegu i pažnju. Zašto? Prije svega, to je posljedica činjenice da na takvu obuću trošimo mnogo više nego na plastičnu obuću. Zato im želimo produžiti život. Drugi razlog je udobnost korištenja - kožne cipele iznimno su udobne, prilagođavaju se stopalu i jamče užitak nošenja čak i kad ih imamo na nogama više sati. Dakle, predlažemo kako se brinuti o kožnim cipelama kako bi im se osigurala dugovječnost? Upoznajte naše savjete!

Zašto smo spremni odabrati kožne cipele?

Koža je najprirodniji materijal od kojeg se godinama proizvodi obuća za sve, bez obzira na dob ili željeni stil. Među prijedlozima koje ćemo pronaći pumpe ženske kožne cipele s mašnom, ružičaste dječje balerinke Ren But 1467 vrijesaki muški cipele, kožne cipele Pilpol. Roditelji ih rado kupuju za svoju djecu, jer unatoč višoj cijeni jamče veliku udobnost malom stopalu. Odrasli također posežu za njima bez oklijevanja, jer su udobni, prozračni i prilagođeni obliku stopala. Osim toga, modeli izrađeni od prirodne kože rjeđe trljaju stopalo, jamče cirkulaciju zraka i pozitivno utječu na stabilnost tijekom kretanja. Neosporna prednost je što koža duže zadržava sjajan izgled. Kaže se da dobro stari. Međutim, morate se unaprijed pobrinuti za njih - pravilno zbrinute, neće puknuti, raspasti se, odvojiti se ili rastrgati. Naravno, bit će prirodnih zavoja gdje stopalo radi. Njihov broj i dubinu možete smanjiti zahvaljujući namjenskim pločama. Stoga vas savjetujemo kako se pravilno njegovati kožne cipele!

Koje proizvode odabrati za njegu kožnih cipela?

Koža od koje su izrađene cipele prirodni je proizvod životinjskog podrijetla. To znači da, baš kao i ljudska koža, zahtijeva sustavno čišćenje, hranjenje, podmazivanje i impregnaciju. U protivnom može postati suh i ukočen te izgubiti estetsku vrijednost i svojstva. Koža koja nije impregnirana ili nije pravilno zaštićena brže se natapa i brže se troši.

Prije nego što se odlučite za kupnju kožnih proizvoda za njegu cipela, morate se sjetiti da će vam trebati različita kozmetika za kožu od antilopa i nubuka, a različita za glatku kožu. Stoga provjerite odgovara li specifičnost vrsti obuće koju imate.

Što će vam dobro doći?

  • Za glatku kožu - sredstvo za čišćenje / čišćenje kože ili sapun od kože, obnavljač, kožna mast, krema za kožu s pigmentom na bazi voska, pasta ili vosak, sprej za impregnaciju / zaštitu;
  • Za antilop / nabuku - četka od antilopa / nubuka, sredstvo za uklanjanje ili čišćenje antilopa / nubuka, sredstvo za obnavljanje spreja, impregnacija ili štitnik za prskanje.

Kako se brinuti za kožne cipele - naši savjeti

  1. Prvo bi trebalo napraviti test kako bi se utvrdilo je li koža osjetljiva na upijanje tekućine. Upijajuća koža (npr. Antilop će upiti kap vode, dok će je zatvorena koža istjecati. Prema testu odaberite odgovarajuće proizvode za njegu.
  2. Upamtite da redovito čišćenje i njega kože štite cipele od promjene boje, ali da bi se to dogodilo, koža mora biti dobro očišćena od prljavštine - blata, prašine, mrlja itd.
  3. Ako želite produljiti vijek trajanja cipela, učinite da dulje zadrže boju i oblik, zaštitite kožu od jakog sunčevog svjetla i izvora topline. Ne sušite cipele na suncu ili u radijatoru i koristite sredstva za njegu s UV filterima.
  • Kad se odlučujete za proizvode za njegu, svakako ih nanesite na veliko područje od šava do šava. Zahvaljujući tome, izbjeći ćete mrlje i promjenu boje.
  • Ne uklanjajte prljavštinu jakim trljanjem jer se koža može oštetiti, natrljati ili izblijediti.
  • Optimalna vlažnost kože je 40-60% i zahtijeva ventilaciju. Zato ga nemojte držati u plastičnim ili neprozračnim posudama, već stavite na ventilirani ormar, prozračne vrećice za cipele itd. Ako vlaga počne prelaziti 70%, postoji stvarna opasnost od stvaranja plijesni.

Ukratko, kožne cipele posljednjih su godina modni trend. Međutim, kako bi oni dugo zadržali svoje sjajno stanje i dugo im služili, vrijedi ih pravilno njegovati. Nadamo se da će vam zahvaljujući savjetima o njezi kožnih cipela vaš model poslužiti još nekoliko sezona! A ako samo tražite varijantu za sebe - provjerite ponudu kožne obuće na KeeShoesu!