Kako se brinuti za kožne cipele?


Kožne cipele zahtijevaju njegu i pažnju. Zašto? To je prije svega zbog činjenice da na takvu obuću trošimo puno više nego na plastičnu obuću. Tako im želimo produljiti život. Drugi razlog je udobnost korištenja - kožne cipele su izuzetno udobne, prilagođavaju se stopalu i jamče zadovoljstvo nošenja čak i kad ih satima držimo na nogama. Stoga vam predlažemo kako brinuti za kožne cipele kako biste osigurali njihovu dugovječnost? Upoznajte naše savjete!

Zašto želimo izabrati kožne cipele?

Koža je najprirodniji materijal od kojeg se obuća izrađuje svima godinama, bez obzira na dob ili željeni stil. Među prijedlozima koje ćemo pronaći pumpa ženske kožne cipele s lukom, ružičaste dječje baletne cipele Ren But 1467 heatherkao i muški cipele Pilpol kožne papuče, Roditelji ih rado kupuju za svoju djecu, jer unatoč višoj cijeni, za male noge garantiraju veliku udobnost. Odrasli također bez oklijevanja posegnu za njima, jer su udobni, prozračni i prilagođeni obliku stopala. Osim toga, modeli izrađeni od kože rjeđe trljaju stopalo, jamče cirkulaciju zraka i pozitivno utječu na stabilnost tijekom kretanja. Neosporna je prednost što koža duže zadržava svoj sjajni izgled. Kaže se da lijepo stari. Međutim, o njima se trebate pobrinuti unaprijed - pravilno njegovani kako se neće puknuti, neće se raspasti, raskomadati ili puknuti. Naravno, bit će prirodnih zavoja na mjestima na kojima djeluje stopalo. Možete smanjiti njihov broj i dubinu zbog namjenskih pravila. Stoga savjetujemo kako pravilno skrbiti o kožnim cipelama!

Koje proizvode bi trebali odabrati za njegu kožnih cipela?

Koža od koje su izrađene cipele je prirodni proizvod životinjskog podrijetla. To znači da, poput ljudske kože, zahtijeva sustavno čišćenje, hranjivost, ulje i impregnaciju. Inače može postati suh i krut, izgubiti estetsku vrijednost i svojstva. Neobrađena ili nepravilno zaštićena koža brže se mokri i brže istroši.

Prije nego što se odlučite kupiti proizvode za njegu kožnih cipela, morate imati na umu da će za kozmetiku od nule i nubuka biti potrebna druga kozmetika, a druga za glatku kožu. Stoga pazite da specifičnost bude primjerena vrsti obuće koju imate.

Što će biti korisno?

  • Za glatke kože - sredstvo za čišćenje kože / sapun ili sapun, obnavljač, masti za kožu, krema za kožu s voštanim pigmentom, pastom ili voskom, impregnacija / zaštitni sprej;
  • Za antilop / nabuku - četka od antilop / čistača, sredstvo za čišćenje ili sredstvo za čišćenje suede / nubuk, sredstvo za obnavljanje spreja, impregnant ili zaštitni sprej.

Kako se brinuti za kožne cipele - naši savjeti

  1. Na početku biste trebali testirati je li koža osjetljiva na apsorpciju tekućine. Apsorbirajuće kože (npr. Antilop će apsorbirati kap vode, dok zatvorene kože čine da se isušuju. Prema testu, odaberite prave proizvode za njegu.
  2. Zapamtite da redovito čišćenje i njega kože štite obuću od promjene boje kože, ali da bi se to dogodilo, koža mora biti dobro očišćena od nečistoća - blata, prašine, mrlja itd.
  3. Ako želite produžiti život cipela, učinite ih da duže zadrže svoju boju i oblik, zaštitite svoju kožu od jake sunčeve svjetlosti i izvora topline. Ne sušite cipele na suncu ili grijaču i koristite proizvode za njegu s UV filterima.
  • Kad se odlučite za proizvode za njegu, obavezno ih nanesite na veliko područje od šava do šava. Zahvaljujući tome izbjeći ćete mrlje i promjene boje.
  • Ne uklanjajte prljavštinu jakim trljanjem jer koža može biti oštećena, trljana ili izblijedjela.
  • Koža ima optimalnu vlažnost od 40-60% i zahtijeva prozračivanje. Zato je nemojte držati u plastičnim ili nepropusnim posudama, i stavite je na ventilirani ormar, vreće za prozračivanje cipela itd. Ako vlaga počne prelaziti 70%, postojat će stvarni rizik od pojave plijesni.

Ukratko, kožne cipele su modni trend posljednjih godina. No, da bi se njihovo sjajno stanje zadržalo dulje i da bi dugo mogli služiti, vrijedno je dobro se brinuti o njima. Nadamo se da će vas zahvaljujući savjetima o njezi kožnih cipela služiti još nekoliko sezona! A ako samo tražite varijantu za sebe - pogledajte ponudu kožne obuće na butymodne.pl!