Kako se brinuti za cipele od antilopa? Lakše je nego što mislite!


Čini se da su cipele od antilopa zahtjevnije od tradicionalnih kožnih cipela. Ne postoji način da ih uglačate, a ne vole baš kišu. Srećom, njihovo održavanje u dobroj formi nije tako problematično kao što se može činiti. Naučite provjerene savjete zbog kojih će vaše cipele od antilopa uvijek izgledati božanstveno!

Brinite o antilop svaki dan

Antilop oduševljava zanimljivom teksturom i odličnim izgledom. Svestran je i pristaje gotovo svakoj prilici. Ipak, zahtijeva malo njege. Antilop je relativno lako oštetiti, ogrebotine i ogrebotine. Srećom, postoje učinkoviti načini na koje će cipele od antilopa trajati dugi niz godina. Savjetujemo kako se svakodnevno brinuti za tako zahtjevnu obuću. 

Želite li uživati ​​u njegovanim, antilop cipelama, nemojte čekati da se na njima pojavi prva mrlja. Prema principu "bolje spriječiti nego liječiti", cipele od antilopa trebale bi biti apsolutno osigurane prije nego što svoju novu kupnju pokažete svijetu. Da biste to učinili, nabavite zaštitni sprej za impregnaciju namijenjenu obući od ovog materijala. Na taj ćete im način osigurati potrebnu zaštitu od prljavštine i neuglednih mrlja. Prije upotrebe preparata, operite cipele. Ponovite ovaj korak nakon što ih poprskate sprejom.

Osim sredstva za impregnaciju, posebna je četka ključni alat u njezi cipela od antilopa. Iako nije skupa, lako ju možete zamijeniti rabljenom četkicom za zube. 

Također, nabavite poseban proizvod za njegu antilopa koji će vaše cipele zadržati kao nove unatoč protoku vremena. Proizvođači ovih specifičnosti nude široku paletu boja koje će vam pomoći da osvježite boju vaše obuće. Koristite ovaj lijek otprilike jednom mjesečno.

Od kiše pod Plantageom…

Kada svakodnevno nosite cipele od antilopa, izbjegavajte ih po lošem vremenu. Ako vremenska prognoza uključuje kišu, bolje odaberite drugu obuću. Kada vas je pljusak neočekivano zatekao, što prije izujte mokre cipele, osušite ih čistim ručnikom i pustite da se prirodno osuše.

Zapamtite da žurba nije dobar savjetnik. Ni u kojem slučaju ne biste trebali poduprijeti ovaj proces tako što ćete cipele staviti blizu toplog radijatora ili koristiti sušilicu. Na taj način možete učiniti da materijal izblijedi. Budite strpljivi i ne zaboravite u mokre cipele staviti drvene daske koje možete zamijeniti starim novinama ili papirnatim ručnikom. Zahvaljujući tome izbjeći ćete deformaciju cipela. Nakon što se cipele osuše, četkajte antilop kako biste vratili glatkoću materijala.

Neka vaše cipele od antilopa izgledaju kao nove

Osnovno je pravilo: ni u kojem slučaju ne smijete čistiti cipele od antilopa vodom! Ima negativan utjecaj ne samo na boju vaših cipela, već i na njihovu teksturu. 

Za uklanjanje prljavštine i prašine koristite četku s mekom dlakom. Relativno brzi, ne previše intenzivni pokreti omogućit će vam da ne oštetite tako osjetljiv materijal.   

Ako se na vaše cipele od antilopa prolilo piće ili druga tekućina, držite glavu gore! Znamo način kako se riješiti mrlje. Međutim, zapamtite da morate brzo djelovati. Najprije pokušajte obrisati mrlju čistim ručnikom. Kada lagano osušite tkaninu, mrlju pospite krumpirovim škrobom ili sodom bikarbonom. Ostavite cipele cijelu noć, a ujutro ponovno počnite raditi četkom za antilop. 

Imate li posla sa sasušenom mrljom ili manjim ogrebotinama? Pokušajte koristiti posebnu gumu za čišćenje antilopa. Njime su opremljene neke četke za njegu ovog materijala. Alternativno rješenje je korištenje školske gumice. Koji god alat odabrali, zapamtite da ovaj osjetljivi materijal zahtijeva nježno rukovanje. Trljajte ga ne jako snažno samo u jednom smjeru.

Na vašim cipelama od antilopa postoje ružne mrlje od soli ili vode i ne možete ih se riješiti ni za kakvo blago? Srećom, postoje načini na koje se nećete morati odvojiti od svog omiljenog para cipela. Sve što trebate je ocat i čist ručnik. Stavite malo octa na ručnik i trljajte krpu dok mrlja ne nestane. Zatim četkajte cipele. Vidite kako je lako?

Pravilno čuvajte cipele od antilopa

Redovita njega cipela od antilopa jednako je važna kao i pravilno skladištenje. Ne zaboravite takve cipele ni pod kojim uvjetima ne izlagati izravnoj sunčevoj svjetlosti. Na ovaj način možete učiniti više štete nego koristi tako što ćete izblijediti svoj materijal. U osnovi, antilop ne voli izvore topline. Takve cipele izbjegavajte ostavljati u blizini toplih radijatora.

Ako neko vrijeme nećete nositi cipele od antilopa, nemojte ih stavljati izravno u svoj ormar. Bit će bolje ako ih stavite u kutiju za cipele ili platnenu vrećicu. Tako ćete ih zaštititi od prašine i vlage. Međutim, ne zaboravite ove cipele ne pakirati u plastičnu vrećicu. Bolje odaberite platnenu ili platnenu torbu. Alternativno, možete koristiti staru jastučnicu.

Kao što vidite, cipele od antilopa mogu biti praktične. Većinu alata potrebnih za njihovu njegu vjerojatno već imate kod kuće. Njegovane cipele od antilopa brzo će vam se odužiti savršenim izgledom i služit će vam dugi niz godina.