Kako odabrati štikle za ples na cijeloj maturi i mnogim vjenčanjima u njima?


Za mnoge srednjoškolce maturalna zabava prilika je za odabir prvih visokih potpetica u životu. Pumpe na tankom stupu očaraju svojim šarmom. Ove bezvremenske cipele izgledaju iznimno elegantno u kombinaciji s elegantnom haljinom, a također su i način dodavanja ženstvenosti svakom tinejdžeru. Savjetujemo vas na što trebate paziti pri odabiru visokih potpetica, kako se ne bi pokazale samo kupnjom za jedan događaj.

Visina pete i njeno mjesto

Ortopedi upozoravaju pacijenta da ne nosi često štikle. No, uzimajući u obzir činjenicu da se na maturalnoj zabavi zabavljamo samo jednom u životu, predlažemo pronaći kompromis između zdravlja i ostvarenja snova o obući. Prilikom odabira cipela, pogledajmo gdje se nalazi peta. Treba ga postaviti u samo središte pete - to će osigurati njegovu stabilnost tijekom hodanja. Obratimo pozornost i na duljinu stopala te odaberite proporcionalnu visinu cipela - što je peta viša, to se tjelesna težina snažnije raspoređuje na prste, a time je i teže održavati ravnotežu. Uzmimo jednostavno pravilo: malo stopalo - niska peta, veće stopalo - više. Koja je dakle najbolja visina pete? Prema liječnicima, 4 centimetra su sigurna, jer takva peta jamči stabilnost tijekom hodanja - tjelesna težina se pravilno raspoređuje, a održava se i dobar rad tetiva. Međutim, ako sanjamo prave visoke cipele, štikle mogu biti od 6 do 9 centimetara. Nemojmo slijediti modele koji se, prema potpisanim ugovorima, moraju pojaviti u pretjerano visokim cipelama! Trebamo se također sjetiti da će sitne djevojke bolje izgledati u nižim cipelama, usklađenim bojama s tajicama.

Stabilizacija zahvaljujući platformi

Kad tražite savršene štikle, bacimo pogled na ponudu cipele na platformi. To je elegantna platforma koja pomaže u ravnoteži i povećava udobnost kretanja. Pumpe s platformom također su izvrstan izbor za one od nas s nešto širim teladom. Usredotočimo se na jednostavne štikle sa zaobljenim prstom bez pruga i velikim ukrasima koji sjajno izgledaju uz malu crnu haljinu. Veličina cipela je također važna - ne mogu biti prevelike, trebale bi dobro pristajati uz stopalo. Prije naručivanja pažljivo mjerimo duljinu uloška vašeg omiljenog para. Modne maturalne cipele možemo izabrati bez napuštanja kuće na web stranici KeeShoes, bez gubitka vremena koje se može potrošiti na učenje za maturu.

Učenje hodanja u visokim potpeticama

Prekrasne nove štikle spakirane su u kutiju i čekaju veliki dan? Ako nam je ovo prvi par, dobro će vam doći nekoliko lekcija pravilnog kretanja. Hodanje na visokim i tankim potpeticama veliki je izazov pa se pripremimo kako treba za sjajnu večer. Videozapisi na internetu i prisutnost bliske žene - majke, bake ili prijateljice koja je do savršenstva ovladala umijećem lijepog hoda u štiklama i rado će nas naučiti nekoliko lekcija - mogu biti od pomoći. U početku nam može biti teško uravnotežiti i ispraviti koljena, ali znanost postaje savršena - redovitim kućnim treningom definitivno ćemo brzo ući u praksu!

Maturalna zabava je posebna večer za studente. Dječaci oblače svoja prva odijela i uče vezati kravate, dok će djevojčice naučiti hodati u štiklama. Sposobnost odabira elegantne svečane odjeće vrijedna je umjetnost, stoga se vrijedi pripremiti za lekciju i s uspjehom proći plesni ples.