Kako naručiti cipele putem interneta kako biste izbjegli razočaranje?


Kupovina putem interneta je božji dar za ljude koji nemaju dovoljno vremena, ne vole kupovati ili jednostavno žele veći izbor. Iako obično nema ništa posebno teško u tome, kupnja cipela putem interneta može uzrokovati nekoliko problema. Savjetujemo na što obratiti pažnju i koje greške izbjegavati pri kupnji cipela putem interneta.

Vrag nije toliko strašan...

Cipele su jedan od proizvoda kod kojih je kupnja putem interneta pomalo komplicirana. Mnogi ljudi cijene mogućnost osobnog isprobavanja obuće i uvjeriti se da je udobna. 

Međutim, kupnja putem interneta štedi vrijeme za zaposlene ljude i živce, za one koji mrze duge redove i nepristojne prodavače. Štoviše, na ovaj način također možete uštedjeti novac. Ako vam je par cipela ukrao srce u maloprodajnoj trgovini, ali vas njegova cijena učinkovito obeshrabruje od kupnje, svakako zapišite naziv modela i potražite ga na internetu. Velike su šanse da ćete uz malo truda pronaći iste cipele po nižoj cijeni.

Srećom, kupnja cipela online nije tako komplicirana kao što se čini. Sve što trebate učiniti je pridržavati se nekoliko pravila i pridržavati se naših savjeta i sigurno ćete izbjeći razočaranja.

Pažljivo izmjerite stopalo

Mislite li da savršeno znate veličinu svoje cipele? Ništa ne može biti lošije! Veličine mogu varirati ovisno o proizvođaču, a čak i ako stalno kupujete od istog - dimenzije vašeg stopala mogu se promijeniti, npr. zbog trudnoće ili gubitka težine.

Ako želite smanjiti rizik od kupnje cipela pogrešne veličine, svakako izmjerite stopalo. Ovo je najvažniji aspekt koji će vam vjerojatno pomoći da izbjegnete vraćanje robe.

Kako jednostavno i precizno provjeriti veličinu svojih cipela, a da ih ne isprobate?

Prilikom mjerenja stopala obratite posebnu pozornost na njihovu duljinu. Za mjerenja će vam trebati komad papira, ravnalo i nešto na čemu ćete pisati.

Stavite komad papira na pod i pažljivo ocrtajte oblik stopala. Ravnalom označite paralelne linije duž prstiju i pete. Počevši od linije na vrhu najduljeg nožnog prsta, završavajući vrhom pete, izmjerite duljinu stopala, a zatim dodajte pola cm kako biste zadržali potreban prostor za glavu i kako vam bilo udobno tijekom hodanja.

Ne zaboravite ponoviti ove korake za drugu nogu. Ako se dimenzije razlikuju, temeljite svoj odabir na većoj od dimenzija.

Zatim provjerite odgovara li duljina uloška koji mjerite zadanoj veličini. U mnogim trgovinama ove se informacije mogu pronaći u zasebnoj tablici veličina ili neposredno uz veličinu cipela.

Upoznajte se sa specifičnostima zadanog modela

Ako već znate koju veličinu odabrati, pazite da specifičnost zadanog para cipela odgovara vašim potrebama. Razmotrite aspekte kao što su:

  • jedini materijal
  • materijal uloška
  • vanjski materijal
  • visina pete ili platforme
  • kopča

Potražite mišljenja drugih kupaca i usporedite cijene na različitim portalima

Ako želite da vaše iskustvo online kupnje bude zadovoljavajuće, pročitajte mišljenja drugih kupaca. Zahvaljujući tome saznat ćete o čemu govore njihova iskustva s pojedinim prodavačem, kao i - kakva je zapravo kvaliteta pojedinog para cipela.

Zapamtite da se jedan par cipela može prodavati po različitim cijenama u nekoliko trgovina. Ako želite biti sigurni da ćete ga kupiti po najnižoj mogućoj cijeni, odvojite malo vremena za traženje istog proizvoda na različitim portalima. Sigurno ćete se šokirati koliko cijene variraju od trgovine do trgovine.

Međutim, ako vam se cijena čini sumnjivo niskom, budite oprezni. Provjerite je li prodavač vrijedan povjerenja pozivajući se na mišljenja drugih ljudi. Zapamtite da prevaranta ne nedostaje – pogotovo na internetu.

Upoznajte se s politikom povrata i reklamacija

Unatoč pažljivom mjerenju stopala i odabiru prave veličine, uvijek postoji mogućnost da poželite vratiti naručene cipele. Iz tog razloga vrijedi se upoznati s politikom povrata određene trgovine prije finalizacije kupnje. Provjerite tko snosi troškove povrata paketa i kako će vam biti vraćen novac. Također provjerite kako izgleda postupak reklamacije obuće.

Ne zaboravite provjeriti jesu li cipele udobne i zadovoljavaju li sve vaše zahtjeve nakon što primite paket s novom kupnjom. Ne trgajući etikete, isprobajte ih kod kuće i uvjerite se da vam sve odgovara. Ako vam cipele trljaju, možete nekoliko dana hodati po kući da ih malo rastegnete. Kada je ovaj postupak neuspješan, cipele možete jednostavno poslati natrag u roku koji je odredio prodavač. Ipak, pazite da obuća ne pokazuje vidljive znakove korištenja. U tom slučaju povrat se može odbiti.

Uživajte u svojim novim obučenim cipelama

Nakon što precizno izmjerite stopalo i odaberete ispravnu duljinu uloška, ​​uvjerite se da donji dio cipela odgovara vašim zahtjevima i da je trgovina pouzdana, možete uspješno obaviti kupnju. 

Ovo se može činiti kao dugotrajan proces za vašu prvu kupnju, ali svaki put kad ga kupite bit će sve brži i brži. Želite li si uštedjeti vrijeme, odličan način je kupiti cipele iste marke koju već godinama koristite.