Ispolirajte cipele do sjaja - vodič korak po korak


Kad se spremate za sjajan izlazak, pažljivo birate styling i dodatke. Ipak, ne zaboravite da čak i najljepši outfit može izgledati nemarno ako vaše kožne cipele ostavite bez nadzora. Predlažemo kako polirati cipele korak po korak. Uvjerite se i sami da je ovaj zadatak lakši nego što se čini!

Zašto se isplati polirati cipele?

Uglačane cipele održavaju vas elegantnim i urednim bez obzira na prigodu. Čak i najpažljivije odabrani styling neće izgledati zapanjujuće kada vaše cipele nisu dobro održavane. Međutim, veći rezultati nisu jedini razlog zašto biste trebali polirati cipele. 

Poliranje cipela neizostavan je element njihove pravilne njege, zahvaljujući kojem možete jednostavno produžiti vijek trajanja svoje omiljene obuće i uživati ​​u njoj dugi niz godina. Specijalizirana pasta stvara zaštitni premaz koji sprječava ulazak vlage ili vode. 

Osim što ublažava posljedice nepovoljnih vremenskih uvjeta, krema za cipele štiti od protoka vremena. Ne zaboravite da je koža prirodni materijal koji se s vremenom može osušiti. Poliranjem cipela možete biti sigurni da ćete svoje omiljene cipele uspjeti održati u savršenom stanju.

Kada trebam ispolirati cipele?

Prije bilo kakvog većeg izlaska obavezno je poliranje cipela. Tako ćete stvoriti skladan izgleda pritom izgledate uredno i estetski. Međutim, ovo nije jedina prilika da uglancate svoje omiljene cipele.

Ispolirajte cipele prije početka jesensko-zimskog razdoblja. Zahvaljujući tome, zaštitit ćete ih od štetnih utjecaja vanjskih čimbenika. Ujedno će spriječiti nastanak neugodnih mrlja i mrlja za oči.

Također je vrijedno polirati cipele odmah nakon što ih kupite. U tom slučaju proces može potrajati nešto dulje – nova koža teže upija proizvode. Ipak, nemojte se obeshrabriti jer će vam cipele uzvratiti sjajnim izgledom i duže će vam služiti. 

Zapamtite da čak i ako vrlo rijetko nosite kožne cipele, morate se redovito brinuti o njima. Što dulje čekate na poliranje, to će biti teže dovesti vašu obuću u radno stanje.

Raditi!

Sada kada znate zašto je dobro polirati cipele i kada polirati cipele, prijeđimo na posao. Sve što trebaš je:

- kožne cipele

- krema za cipele

- pamučna tkanina

- četkica za lakiranje cipela

- malo strpljenja

Prilikom odabira laka za cipele uskladite nijansu s bojom vaših cipela. Ako imate problema s tim, odaberite bezbojni proizvod. Ipak, preporučamo paste u boji koje zahvaljujući odgovarajućoj pigmentaciji cipele mogu vratiti u izvornu boju, čineći ih kao nove.

Birajte proizvode s prirodnim sastojcima koji će materijal od kojeg su vaše cipele izraditi izgledati jednostavno dobro u trenu. Lak za cipele koji sadrži sintetičke sastojke, iako ima nižu cijenu, dugoročno može učiniti više štete nego koristi vašim cipelama. Silikon i drugi umjetni aditivi mogu osušiti površinu obuće, uzrokujući nastanak pukotina. 

Jednako je važan odabir četke za poliranje cipela. Preporučamo četku s prirodnim vlaknima koja podiže kožna vlakna i tako ih priprema za poliranje. Savršen će biti četkica od čekinje od konjske dlake ili vepra čija je debljina toliko izbalansirana da ne morate brinuti o ogrebotinama na koži.

Korak 1: Pripremite cipele kako treba

Provjerite je li par cipela koje ćete polirati čiste i suhe. Izvadite vezice. Upotrijebite četku s mekom dlakom kako biste se riješili prašine i prljavštine, pri čemu posebnu pažnju obratite na mjesto spajanja gornjeg dijela i potplata. U tu svrhu možete koristiti staru četkicu za zube. Inače, poliranje možda neće dati željene rezultate! 

Provjerite jesu li vam cipele potpuno suhe prije nego što nastavite na sljedeći korak. Po želji možete koristiti i poseban preparat za njegu kože, koji će dodatno spriječiti stvaranje nabora.

Korak 2: Nanesite pastu

Ako su vam cipele već čiste, možete početi nanositi lak. Radite to u slojevima kako ne biste preopteretili kožu. Nanesite malu količinu i kružnim pokretima snažno rasporedite po cipeli. U tu svrhu koristite pamučnu krpu koja će vam omogućiti kontrolu nad količinom nanesenog proizvoda. Ako niste zadovoljni dobivenim rezultatima, ponovite ovaj postupak s još jednim tankim slojem kreme za cipele.

Zatim pričekajte oko pola sata da se lak upije u površinu cipele i počne raditi svoj posao. Kada se ova faza završi, vaše cipele će postati dosadne. Ovo je savršeno vrijeme za njihovo poliranje.

Korak 3: Ispolirajte cipele

Budite strpljivi i pomicanjem četke naprijed-natrag izlaštite cipele. Zapamtite da će vam snažni pokreti dati više sjaja. Nemojte se bojati laganog pritiska. Na taj način ćete doslovno utisnuti proizvod u pore kože dajući joj besprijekoran sjaj. Međutim, nemojte trljati previše. Kada ste zadovoljni učinkom, zavežite cipele i gotovi ste! Možete ići osvajati svijet!

Čistiti cipele lakše je nego što mislite! Prije prve upotrebe bilo kojeg proizvoda za cipele, ne zaboravite se uvjeriti da vam neće naštetiti. Da biste to učinili, isprobajte ga na stražnjoj strani cipele na neupadljivom mjestu. Sretno!

Čistiti cipele lakše je nego što mislite! Prije prve upotrebe bilo kojeg proizvoda za cipele, ne zaboravite se uvjeriti da vam neće naštetiti. Da biste to učinili, isprobajte ga na stražnjoj strani cipele na neupadljivom mjestu. Sretno!