Biramo savršene čizme za zimu


Čizme su univerzalne čizme koje obično sežu do područja gležnja. Obožavaju ih i žene i muškarci. Ovo nikoga ne bi trebalo iznenaditi! Zimske čizme su izuzetno funkcionalna obuća koja oduševljava svojom raznolikošću. Izbor je toliko velik da je odabir jednog određenog modela često pravo čudo. Savjetujemo na što treba obratiti pažnju pri odabiru savršenih čizama za zimu.

Držite stopala suha

Cipele su odjevni predmet koji dolazi u izravan dodir s tlom. Iako nije poseban problem ljeti i u proljeće, zimi zna biti vrlo mučan! Male rupice u predjelu šavova mogu pustiti vodu od otopljenog snijega da uđe unutra bez većih problema, a ostatak puta ćete putovati mokrih nogu.

Stoga je prioritet držati noge suhima. Sigurno se ne želite prehladiti! Kako se to ne bi dogodilo, odaberite kvalitetnu vodootpornu obuću koja će spriječiti prodiranje vode i vlage. Ova značajka također će učiniti da se vaše zimske čizme sporije troše, pa će vam služiti dugi niz godina. Osim toga, vodootpornost će osigurati da je obuća potpuno spremna za sljedeću upotrebu. Bez obzira na uvjete s kojima su se susreli, uvijek bi bili suhi i spremni za polazak. 

Također obratite posebnu pozornost na visinu potplata. Preblizak kontakt s tlom može utjecati na natapanje obuće. Što je veća udaljenost između vašeg stopala i tla, to će vaša stopala biti sigurnija da će ostati suha. Ipak, pazite da ne pretjerate s petom. Previsoke čizme mogu otežati navigaciju po skliskim površinama, povećavajući rizik od pada.

Osjetite ugodnu toplinu

Jednako je važno da zimske čizme štite od hladnoće. Ako volite dodatnu dozu topline, idite na par čizama u nešto opuštenijoj veličini. Na taj način lako možete obuti debele, zimske čarape, a stopala vam se neće smrzavati ni na najnižim temperaturama.

Debela, krznena podstava zasigurno će učiniti nepotrebnim dodatni par vunenih čarapa. Međutim, zapamtite da unutrašnjost zimskih čizama treba biti ispunjena prirodnim materijalom, na primjer vunom. Tako ćete spriječiti problem znojenja nogu. Sintetički materijali mogu zahtijevati kupnju dodatnog kožnog umetka.

Dođite sigurno na svoje odredište

Zimi se borimo sa skliskim tlom. Ako ne nosite pravu obuću, jedan pogrešan potez može dovesti do bolnog pada. Prilikom odabira čizama za zimu pazite da potplati budu čvrsti. Tako ćete izbjeći poskliznuće i sigurno stići na odredište.

Također, ne zaboravite pravilno vezati vezice. Zahvaljujući tome, čizme možete individualno prilagoditi stopalu, a u slučaju pada spriječit ćete uganuće gležnja.

Uskladite zimske čizme sa svojim stilom

Izbor čizama za zimu praktički je neograničen. Slobodni ste birati između različitih modela i boja. Uskladite zimske čizme sa svojim jedinstvenim stilom i njima uspješno nadopunite svoje omiljene stilove.

Za svakodnevnu upotrebu, odlučite se za bezvremenske modele neutralnih tonova koji nude maksimalnu svestranost. Takve pripijene čizme možete uspješno nositi za zimu i uz hlače i uz suknju, čineći svaku odjeću privlačnijom.

Materijalna vrtoglavica

Prilikom odabira čizama za zimu, također je vrijedno obratiti posebnu pozornost na materijal od kojeg su izrađene. Koža i antilop su vrlo popularni. Relativno visoka cijena ovih modela, iako u početku obeshrabrujuća, višegodišnja je investicija. Pod uvjetom da znate kako se brinuti o materijalu, naravno. 

Srca mnogih osvajaju i puno jeftinije zimske čizme od plastike. Nažalost, ove se cipele puno brže troše. Ipak, najbolji izbor za svakodnevno nošenje je prirodna koža koja se odlikuje velikom postojanošću i najjednostavnija je za održavanje.

Pobrinite se za čizme za zimu

Zapamtite da zimske čizme nije lako nositi! Sveprisutni snijeg, blato i sol na cesti čine da vaša obuća u ovom razdoblju zahtijeva posebnu njegu. Inače može brzo početi izgledati neugledno, narušavajući sklad vašeg stila. Da biste to spriječili, vrijedi koristiti posebne pripravke za impregnaciju prije prvog nošenja cipela.

Redovito čistite cipele kako bi izgledale sjajno tijekom cijele sezone. Pazite na sol na cesti, koja stvara ružne mrlje na vašim cipelama. Stoga morate brzo djelovati. Prije nego se osuši, obrišite cipele vlažnom krpom. U slučaju zimskih čizama od antilopa, savršena će biti posebna četka dizajnirana za njegu cipela od antilopa. Budite strpljivi i nježno utrljajte mrlje od soli. Ako je potrebno, upotrijebite dodatno sredstvo za čišćenje antilopa i nubuka.

Tražite li cipele koje će se dokazati u teškim vremenskim uvjetima, investirajte u zimske čizme. Ova obuća spaja udobnost, funkcionalnost i pouzdanost. Vodootporni materijali, stabilan potplat i jedinstven stil pružit će vam mir bez obzira na vrijeme vani.