8 najčešćih pogrešaka u cipelama koje mladenke čine


Vjenčanje je nedvojbeno jedan od najvažnijih događaja u životu svake žene. Stoga ne čudi da se – od glave do pete – želite osjećati zaista posebno. Dvojite li vrijedi li se fokusirati na cipele, jer će one ionako biti skrivene ispod duge haljine? Ovo je jedna od najčešćih grešaka! Uostalom, udobne cipele ključ su uspjeha kada želite odisati samopouzdanjem i osjećati se ugodno plešući cijelu noć.

Bolje izbjegavajte ove greške!

Pronaći prave cipele za vjenčanje pravi je izazov. Osim savršenog izgleda, važno je i savršeno pristajanje. Uostalom, što vas briga za lijepe fotografije kad vas bol i žuljevi sprječavaju da radosno slavite ljubav s najdražima? Želite li to izbjeći, svakako provjerite koje greške mladenke najčešće rade pri kupnji vjenčanih cipela.

#1 Odustajanje od udobnosti

Ni pod kojim okolnostima nemojte se odreći udobnosti na dan vlastitog vjenčanja. Najvjerojatnije ćete većinu vremena provoditi na nogama pa budite sigurni da će se obuća koja će vas pratiti lako nositi s ovim izazovom. Pazite da vam cipele dobro pristaju i da potpetica nije previsoka i ne ometa vašu pokretljivost.

#2 Ostavljanje kupnje vjenčanih cipela za posljednji trenutak

Prilikom priprema za vjenčanje sve planirate unaprijed, ali kupovinu cipela ostavljate za posljednji trenutak? Ovo je velika greška! Pobrinite se da vas obuća koju ćete nositi na vjenčanju prati prilikom promjena na vašoj vjenčanici. Visina potpetice je, uostalom, iznimno bitan aspekt pri podešavanju njezine duljine. Osim toga, što ih ranije imate sa sobom, to ćete imati više vremena da ih razgradite.

#3 Obuvanje vjenčanih cipela po prvi put

Mnoge mladenke svoje vjenčane cipele drže u kutiji dok se konačno ne udaju. Ovo je jedna od najčešćih pogrešaka koja može značajno utjecati na vašu udobnost!

Iako vam pomisao na neugledne mrlje koje je teško ukloniti na netaknutom, snježnobijelom gornjem dijelu doista može zadati glavobolju, nemojte odgađati obuti nove cipele. Tako ćete ih moći prilagoditi obliku svojih stopala, zahvaljujući čemu ćete bez problema plesati cijelu noć. Kako biste izbjegli mrlje i prljavštinu, nosite nove cipele po kući, npr. na tepisima.

#4 Zaboravljanje rezervnog para cipela

Još jedna česta pogreška koju mladenke čine je zaboravljanje rezervnog para cipela. Uostalom, nikad ne možete biti 100% sigurni da vas vjenčane cipele neće izribati. Ne dopustite da vam žuljevi i kurje oči pokvare zabavu i za promjenu se opskrbite udobnim cipelama. To mogu biti vaše omiljene balerinke u jarkoj nijansi, nekonvencionalne tenisice ili udobne sandale koje rado nosite ljeti. 

Psst! Također sa sobom ponesite flastere i jastučiće s gelom za olakšanje ako vam cipele uzrokuju bolna oštećenja na stopalima.

#5 Kombiniranje kristala na cipelama s tilom

Odabir je pao na dugu, vjenčanicu od tila? Uz njega izbjegavajte nositi cipele ukrašene kristalima. Ovi svjetlucavi dodaci izgledaju fenomenalno, ali se lako mogu zakačiti za vašu haljinu, uzrokujući katastrofalne rezultate. Kombinacija kristala na cipelama s tilom može stvoriti neugledne izbočine, pa čak i poderotine na vašoj dragocjenoj haljini. Ovo je vrlo važno ako ga kasnije želite prodati bez gubitka vrijednosti.

#6 Kupnja cipela samo za jednu priliku

Nositi vjenčane cipele samo na vlastitom vjenčanju veliki je nesporazum! Često je takva obuća prilično skupa, a skrivanje na dnu ormara nakon ovog važnog događaja pravi je gubitak. Kada kupujete cipele za vjenčanje, pobrinite se da će vam služiti i ubuduće - primjerice, tijekom svečanosti koje zahtijevaju elegantno odijevanje ili na spojevima s voljenom osobom.

#7 Zaboravljamo na sigurnost

Cipele vam savršeno stoje, a uz vjenčanicu se fenomenalno slažu? Ima još jednu stvar koju je bolje ne propustiti kada želite biti sigurni da će zabava do zore biti uspješna. Radi se o vašoj sigurnosti. Sklizak parket u kombinaciji s neistrošenim potplatom može podsjećati na pravo klizalište i učiniti da mladenka spektakularno padne pred svim uzvanicima. Kako biste to spriječili, uložite u protuklizne naljepnice za cipele koje će smanjiti učinak klizanja uz nisku cijenu.

#8 Biranje previsokih peta

Na ovaj poseban dan, stalo vam je do jedinstvenog izgleda i želite da vaše noge izgledaju jednostavno zapanjujuće? Iako će vam visoko visoke pete zasigurno pomoći da dobijete efekt nogu u nebo, ako niste navikli hodati u takvoj obući, bolje je ne izazivati ​​sudbinu. Uostalom, ne možete zamisliti zabavu prekinutu uganućem gležnja ili slomljenim zubima, zar ne?

Osjećaj se kao princeza

Na ovaj poseban dan, a to je vjenčanje, sigurno se želite osjećati kao prava princeza. Dugo birana haljina, pomno usklađeni dodaci i konačno oni. Iako su često skrivene ispod duge haljine, cipele su te koje mogu utjecati na osjećaj udobnosti. Uvjereni smo da ćete zahvaljujući našem vodiču izbjeći najčešće pogreške mladenki pri kupnji vjenčanih cipela.