Trekking cipele su obuća koja je vrlo popularna među ljubiteljima planinskog turizma i penjanja. Među trekking cipelama mogu se izdvojiti već spomenute visoke čizme. Karakteriziraju ih visoki gornji dijelovi koji štite gležnjeve od uganuća te štite od hladnoće i vlage.

Trekking cipele izrađene su od visokokvalitetnih materijala, kao što su koža, nubuk i vodootporne membrane. Imaju jasno označen potplat, zahvaljujući kojem pružaju dobro prianjanje na teškom terenu. Visoki gornji dijelovi dodatno štite od ozljeda, a neki modeli imaju posebna ojačanja koja štite gležnjeve od uvijanja.

Cipele za planinarenje, uključujući i one visoke, trebaju biti prilagođene individualnim potrebama i preferencijama korisnika. Stoga ih je prije kupnje potrebno isprobati i provjeriti njihova svojstva. Mora se imati na umu da su visoke cipele za planinarenje dizajnirane ne samo za planinarenje u planinama, već i za dugotrajnu upotrebu, stoga je važno odabrati model koji će biti udoban i izdržljiv.

Ukratko, visoke cipele za planinarenje savršena su obuća za ljude koji često planinare i trebaju udobne i sigurne cipele. Zahvaljujući njihovim svojstvima, možete uživati ​​u turizmu bez brige o ozljedama ili mokrim nogama. No, važno je odabrati model koji će odgovarati našim potrebama i prije kupnje provjeriti njihova svojstva u praksi.