Dječje papuče


Mališan izvan kuće trebao bi se osjećati što ugodnije. Stoga mu je vrijedno pružiti odgovarajuće cipele za vrtić, kako bi mogao osjećati slobodno kretanje tijekom igre.

Međutim, imajte na umu da je ovo ključna faza u razvoju dječjeg tijela, pa je ispravan hod i zdravlje stopala naš prioritet u potrazi za pravim papučama.

Dječje cipele za dječake i djevojčice - koju odabrati?

Prije svega, zdrav hod - važno je voditi brigu o njemu. Pa obratimo pažnju na to jesu li dječje papuče koje volimo stabilne, primjereno mekane, lagane i prozračne, a istovremeno držimo petu na pravom mjestu, sprečavajući deformacije i kretanje mališana. Drugo važno pitanje je fleksibilni potplat koji ne grebe podove - bilo bi dobro imati bijelu boju.

Pogledajmo nosove i njihov oblik. Ako je nožni prst cipele previše zašiljen, djetetovi će prsti biti lišeni slobode kretanja. Prsti na nogama zato trebaju biti zaobljeni i dovoljno široki. Odlučimo se i o najjednostavnijem mogućem obliku pričvršćivanja cipela. Čičak će zasigurno biti najprikladnija opcija.

Udoban i prozračan

Djeca ove dobi najvjerojatnije će svijet istraživati ​​bosa, pa bi dječje cipele za jaslice trebale biti lagane i fleksibilne. Tada ne sputavaju svoja mala stopala. Materijal od kojeg su izrađeni ne smije zaprljati kožu. U ljetnoj sezoni obujmo cipele s rupama - to će osigurati pravilnu cirkulaciju zraka. Zimi, međutim, ne bismo trebali birati izolirana rješenja. Dijete će se igrati u grijanim sobama, pa mu sigurno neće biti hladno.

Provjerimo i kakvu vrstu podupirača i dimenzije stopala ima naše dijete. Neće se svaki rez pokazati prikladnim - vrijedi izmjeriti nekoliko različitih modela. U slučaju uskih stopala, preširoka obuća dovest će do naginjanja pete i bacanja stopala bočno tijekom kretanja. Zauzvrat, preuske papuče za dijete u slučaju širokog stopala uzrokovat će nelagodu, ogrebotine i bol.

Važno je znati veličinu. Zahvaljujući tome, odabrat ćemo pravi par. Preuske dječje cipele pridonijet će uvijanju prstiju, dok će prevelike iskriviti hod i produžiti negativne obrasce kretanja.

Vrsta unutarnje obloge

Uložak - najbolja opcija je koža, prozračna, dobro profilirana. Važno je da su leđa pravilno fleksibilna, ali blizu pete. Ne bismo trebali kupiti ortopedske papuče ako takvih preporuka liječnika ortopeda nema. Trenutno se toplo preporučuje da dijete ne nosi takve cipele.

Profilaksa zdravih stopala sastoji se prije svega od fleksibilnih, ali stabilnih cipela koje omogućuju da se stopalo osjeća ugodno kao kad je bosa, ali ne postoji rizik od izvijanja i deformacija, jer se noga pravilno "drži".

Gornjaci. Previsoka može ograničiti vaše pokrete prilikom čučanja, stajanja ili trčanja. Malo dijete tek uči preciznost pokreta i uvježbava ravnotežu. Često padne i spotakne se. Pokušajima i pogreškama stječe nova iskustva, stoga sve te napore ne smiju ni na koji način ograničavati vanjski čimbenici.

Izbjegavajte ukrasne papuče koje su ukrasne samo za fotografije. Takozvani puževi, kao što i samo ime govori, nisu namijenjeni hodanju, pa dijete koje provodi nekoliko sati dnevno noseći takvu obuću može razviti ozbiljne probleme s pravilnim hodanjem.

Nemojmo to podcjenjivati, jer doba jaslica je vrijeme kada mališan sve nauči ispočetka i stečene vještine konsolidiraju. Pogrešni obrasci kretanja ostat će s njim godinama. Dječje cipele ostavljamo kao savršen i moderan dodatak ostalim odjevnim predmetima, ali nošene samo u dječjim kolicima. Za vrtić, neka dijete ima zdrave, stabilne i mekane papuče, zahvaljujući kojima će se njegova stopala razvijati i oblikovati bez ikakvih nuspojava.

Njega i čišćenje

Dječje cipele trebaju biti izrađene od materijala koji se lako može oprati u perilici bez straha od oštećenja. Mališan će potrošiti mnogo sati na satove, pa za održavanje pravilne higijene cipela vrijedi ih s vremena na vrijeme očistiti i osvježiti blagim deterdžentom.

Moderan i živopisan

Kako bi ohrabrio mališana, rado je navukao papuče za vrtić, birajmo zanimljive uzorke i žive boje. Tada će obuća za dijete postati nešto vizualno atraktivno poput omiljene igračke, a ne obvezni element odjeće. Papuče u boho stilu ili možda espadrile? Ako ispunjavaju sve zahtjeve kvalitete i zdravlja, pustimo mašti na volju i poigrajte se modom. Sretni mališan spreman nositi nove papuče bit će najbolji recenzent kupnje. I to je poanta!